Tijekom događaja, sudionicima su logopedica Lara Pilepić i stručnjak za slušne aparate Darko Vidović dali korisne savjete vezane uz primjećivanje simptoma gubitka sluha, funkcioniranje, korištenje i održavanje slušnih aparata. Radionica je dio projekta „Rispekt – jačanje i reintegracija marginaliziranih osoba treće životne dobi“ koji se provodi uz podršku sudioničkog programa „Civilne inicijative“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Druga radionica “Rispekta” na temu psihološke prilagodbe na gubitak sluha i logopedskog treninga održat će
se 18. listopada u 12 sati u Klubu Centar (Kružna ulica 5).

U sklopu programa „Rispekt“, prethodno su održane radionice u klubu umirovljenika “Sv. Nikola – Turnić” povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, na kojoj se razgovaralo o uključenosti i vidljivosti umirovljenika u društvu, a umirovljenici su saznali i osnove online uključivanja, korištenja interneta i modernih tehnologija.

Sudionički program Civilnih inicijativa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture nastoji kroz aktivno uključivanje građana u kreiranje kulturnih i društvenih sadržaja potaknuti produkcijske i organizacijske kapacitete neformalnih civilnih grupa i pojedinaca. U proteklom je razdoblju kroz Civilne inicijative i srodni program Zeleni val realizirano 22 projekta na 28 lokacija u javnom prostoru grada u kojima je ukupno bilo uključeno oko 1500 ljudi.

U idućem ciklusu Civilnih inicijativa provest će se 12 novih projekata o kojima više informacija možete saznati na web stranici Rijeke 2020.