Na Trgu Riječke rezolucije sinoć su pred oko 200 gledatelja Tony Cetinski, Mia Negovetić, Marko Kutlić i Jure Brkljača održali humanitarni koncert u sklopu ovogodišnje, 5. humanitarne akcije “Sve za našu djecu”. Bio je to ujedno i prvi koncert održan u Hrvatskoj nakon popuštanja protuepidemioloških mjera.

Humanitarnu akciju organizirali su televizija Kanal Ri i Udruga Riječko srce, a cilj joj je prikupiti sredstva za kupnju defibrilator-monitora Klinici za infektologiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Riječ je o iznosu od 86.000 kuna.

Koncert su iz svojih domova u izravnom prijenosu na Kanalu Ri mogli pratiti i svi ostali građani, koji su se u akciju mogli uključiti pozivom na broj telefona 0609009. Svakim pozivom donirali su po 5 kn + PDV, a na telefone su im se u televizijskom studiju javljali liječnici i medicinske sestre riječkog KBC-a.

Proteklim akcijama prikupljeno pola milijuna kuna

Akcija je protekla uspješno usprkos ograničenom broju ljudi na samom Trgu zbog epidemioloških preporuka. Kako navodi Kanal Ri, pozivima građana i donacijama prikupljeno je 15 tisuća kuna koliko je nedostajalo za kupnju defibrilator-monitora, čija je vrijednost 88 tisuća kuna.

U dosadašnjim akcijama Sve za našu djecu u organizaciji Udruge Riječko srce i Kanala Ri prikupljeno je gotovo 500 tisuća kuna s kojima su uređene igraonica i čekaonica na Dječjoj onkologiji i hematologiji na Kantridi te senzorne sobe u OŠ Pećine za slijepe i slabovidne učenike i u Udruzi za sindrom Down Rijeka 21.

Pokrovitelji humanitarne akcije su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.