Zamjena travnjaka izvedena je u gabaritima starog igrališta veličine 103,00 x 66,00m, dok je na preostalom prostoru do zida igrališta ostala postojeća trava, koja je također dodatno tretirana, odnosno obavljeno je čišćenje, podizanje travnih vlati dekompaktorom te strojno rasipanje i učešljavanje dodatnog EPDM zelenog granulata.

Sukladno traženim karakteristikama, položena je umjetna trava renomiranog njemačkog proizvođača Polytan, a ugrađeni sistem koji se sastoji od umjetne trave tipa LigaTurf Legend Pro s ispunom od ekološkog EPDM zelenog granulata i kvarcnog pijeska ima FIFA Quality Pro certifikat dobiven od strane Međunarodne svjetske nogometne federacije FIFA.

Uz zamjenu travnjaka obavljeni su i soboslikarsko-ličilački radovi uređenja ograde igrališta i tribina, ulaznog dijela, zidova igrališta, sjeverne tribine te vanjskih zidova uz postojeću zgradu.

Na isti su način uređene svlačionice i prateće prostorije, a na sjevernim tribinama montirano je 300 plastičnih stolica s dvostrukim naslonom.

Također, igralište je s prijašnjih dimenzija 103,00 x 66,00 m, smanjeno na nove dimenzije 100,00 x 64,00 m. Smanjenjem igrališta zadovoljeni su važeći kriteriji HNS-a za odigravanje utakmica 3.HNL, kao i utakmica svih mlađih uzrasnih kategorija, po kojima se traži da je minimalna udaljenost linije igrališta do zida veća od 5m.

Obnovljeno igralište Robert Komen

Smanjenjem igrališta zadovoljeni su važeći kriteriji HNS-a za odigravanje utakmica 3.HNL

Radovi zamjene umjetne trave, uređenja pratećih prostorija te preuređenje vanjskog prostora izvedeni su u razdoblju od 1. lipnja do 8.srpnja 2022. godine.

Obnovljeno igralište obišli su gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina sa suradnicima.

Nogometno igralište izgrađeno je 1975. godine i tada je nosilo ime „Podmurvice“, a kada je 2013. godine obnovljeno dobilo je ime po Robertu Komenu, dugogodišnjem djelatniku HNK Rijeke koji je dao veliki doprinos razvoju nogometa u Rijeci.

„Nakon osam godina intenzivnog korištenja došlo je vrijeme za obnovu igrališta i drago mi je da se to dogodilo upravo ove godine kada Rijeka nosi titulu Europskog grada sporta. S investicijama u sportsku infrastrukturu tu ne stajemo, sukladno dogovoru s Primorsko-goranskom županijom u planu je obnova još najmanje dva igrališta u ovom mandatu. Aplicirali smo i prema Hrvatskom nogometnom savezu i očekujemo i njihovo učešće u daljnjoj realizaciji poslova postavljanja nove trave i uređenja nogometnih igrališta. Vjerujem kako će ovo igralište sa zadovoljstvom koristiti nogometaši, nogometni klubovi, ali i rekreativci s područja Rijeke i šire“, rekao je prilikom obilaska gradonačelnik Marko Filipović.

Župan Komadina istaknuo je kako je Primorsko-goranska županija prva u Hrvatskoj po pitanju izdvajanja sredstava za sport. „Važno je omogućiti djeci, pogotovo u omladinskim pogonima dobre uvjete za rad i treniranje. Sljedeće na redu nam je, također zajedničko, uređenje Omladinskog igrališta, a vjerujem da ćemo uspjeti i u suradnji sa Sveučilištem realizirati i uređenje nogometnog igrališta na Kampusu“, rekao je Komadina.

Sportskom infrastrukturom Grada Rijeke upravlja Rijeka sport, a prema riječima direktora Igora Butorca, temeljem izvedenih zahvata na ovom je igralištu sada stečeno pravo održavanja utakmica 3. Hrvatska nogometne lige. Ukoliko bude bilo interesa od strane klubova, odnosno budu li njihovi rezultati premašivali igranje 3. nogometne lige, postoji i mogućnost apliciranja za odigravanje utakmica višeg ranga, odnosno 2. Hrvatske nogometne lige.

Kako bi isprobali novi teren, kratku utakmicu odigrali su pioniri HNK Rijeke i HNK Orijenta.

Ukupno je u zamjenu umjetnog travnjaka i uređenja igrališta uloženo 1.961.095,36 kuna bez PDV-a, odnosno 2.451.369,20 kuna s PDV-om. Dio radova u iznosu od 1.000.000,00 kuna financirala je Primorsko-goranska županija, a preostali iznos od 1.451.369,20 kuna Grad Rijeka koji je sredstva osigurao u gradskom proračunu za 2022. godinu.

Prema redovnom rasporedu u ovoj sportskoj sezoni igralište kroz program javnih potreba u sportu Grada Rijeke koriste klubovi HNK Orijent 1919, NK Grbci, NK Zamet i NK Lokomotiva.

Radove na obnovi  je izvela tvrtka MAXMAR GRUPA d.o.o. sa sjedištem u Klinča Selu, dok je stručni  nadzor nad radovima obavio GPZ građevno projektni zavod d.d. iz Rijeke.

Igralište Robert Komen ima oko 31.000 ulaza korisnika godišnje, a u prvih pet mjeseci 2022. godine zabilježio je 17.056 ulaza korisnika.

Kalendar događanja

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Radionica
 • 23.07.
 • (18:00)

Ljetna priča iz Benčića: radionica „Poljoprivredna vježbenica #1“

Gdje zabiti prvu lopatu? Pitanje je to s kojim je počinjao svaki čovjek, a onda i civilizacija. Odgovor na to pitanje dat će nam vlasnica OPG-a Anino povrće, Ana Smokrović...

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije