S Europskog prvenstva u odbojci U-17 Lana Francetić i Lorena Smojver vraćaju se u Rijeku s brončanim medaljama. Fran Bonifačić postao je balkanski prvak u desetoboju.

Zagreb je tijekom vikenda bio domaćin europskim sveučilišnim prvenstvima u borilačkim sportovima (EUSA Combat). U karateu su nastupila 132 natjecatelja iz 16 zemalja.

U kategoriji do 50 kg Ema Sgardelli je u finalu bila bolja od Turkinje Dicle Beyazit 6:0 i osvojila naslov europske sveučilišne prvakinje.

Uz Sgardelli, Lea Vukoja i Lucia Battaia, predstavnice riječkog sveučilišta i članice KK Champion iz Rijeke, u finalu su svladale ukrajinske studentice 2:1 i postale ekipne sveučilišne prvakinje Europe u borbama.

Na Europskom prvenstvu u odbojci koje se igralo u Srbiji i Mađarskoj, hrvatske kadetkinje pobijedile su Grkinje i osvojile broncu. Bio je to kraj niske od osam pobjeda i jedinog poraza, od Turske u polufinalu. Doprinos toj pobjedi dale su igračice HAOK Rijeka, kapetanica reprezentacije Lana Francetić i Lorena Smojver.

Na atletskom prvenstvu Balkana u atletici član AK Krk Fran Bonifačić osvojio je zlato u desetoboju sa 7677 bodova. Bio je jedan bod bolji od Grka Andreogloua.

Na istom je natjecanju članica AK Kvarner Nicole Milić nastupila u štafeti 4×400 m koja je osvojila broncu.

Izvor: Radio Rijeka

Kalendar događanja