Vojko Obersnel

Mnogi jedini izlaz vide u pomoći Grada jer, sponzori Kantridu već dugo vremena zaobilaze u širokom luku, a za igračima , junacima koji su ove jeseni u susretu protiv Osijeka u klupske anale uklesali najveći domaći poraz u povijesti, i ne vlada neka jagma na europskom nogometnom tržištu.

Grad Rijeka je ove godine uložio što u omladinski pogon što u održavanje stadiona oko 3 milijuna kuna, a zahvaljujući dobroj suradnji s poslovnim bankama osigurao i jamstva za oko milijun i pol kuna kredita kaže riječki gradonačelnik Vojko Obersnel te dodaje kako su u ovom trenutku mogućnosti grada za pomoć klubu ograničene.

POSLUŠAJTE: Gradonačelnik Obersnel o stanju u HNK Rijeci


(pripremio Korado Vujnović (4’27”))

Rrazgovarat ću još jednom s predsjednikom Turčićem i vidjeti kako Grad može pomoći, a riječ je o sredstvima koja bi mogla produžiti nesmetan rad za još mjesec ili dva. Treba što je više moguće ubrzati proces preoblikovanja jer ima zainteresiranih stranih ulagača s jasnom vizijom.Do tada se Grad ne želi miješati u rad kluba pa tako ni postavljati upravu kaže Obersnel te demantira neslužbena nagađanja kako bi predsjednik kluba, odluči li Ivan Turčić otići, trebao postati dogradonačelnik Željko Jovanović.

Grb NK RijekaO tome nismo nikada razgovarali. Klub ima svoju Skupštinu koja je izabrala sadašnju upravu i koja mora preuzeti odgovornost i izabrati eventualno neku novu. U to se mi nemamo namjeru mješati niti špekulirati o nasljedniku odluči li se Turčić otići, odriješit je Obersnel.

A dođe li do izbora predsjednika, e to će biti zanimljiva predstava. Za foteljom predsjednika HNK Rijeke među ljudima koji imaju višak novaca vlada prava jagma, a na skupštinarima je samo da odaberu pravog.

Po mudar savjet uvijek mogu skoknuti do svlačionice.

Izvor: Radio Rijeka