KD ViK Rijeka

Od četvrtka, 30. lipnja 2011. godine doći će do privremene izmjene trase linije 3 javnog gradskog prijevoza zbog građevinskih radova koji se izvode u sklopu razvojnog zahvata na zajedničkoj komunalnoj infrastrukturi u Ulici Šumci, a obuhvaćaju i dio ulice Vrhovo. Vozni red linije 3 se ne mijenja.

Linija 3 će mjesec dana od spomenutog datuma prometovati redovnom trasom do raskrižja s Ulicom Vladivoja i Milivoja Lenca, odnosno do Baptističke crkve. Nastavljat će prometovanje starom trasom linije 3, odnosno do bivšeg okretišta na Grbcima, gdje se okreće i vraća do stajališta Starci (nasuprot zgrade branitelja Domovinskog rata), gdje se radi korekcija voznog reda.

Na liniji 3 uspostavljaju se dva privremena stajališta u smjeru prema Grbcima i to staro stajalište nasuprot groblja Zamet i privremeno stajalište nasuprot stajališta Grbci.

U periodu skraćenog prometovanja linije 3 uvodi se minibus koji će prometovati na relaciji:
stajalište Starci – Drnjevići – Šumci – Grbci – stajalište Starci i koji će imati vezu na liniju 3 i u polasku iz grada i u povratku prema gradu. Uvedeni minibus ima posebni vozni red, koji je objavljen na web stranicama KD Autotrolej d.o.o. Rijeka, i koji je vezan uz redovne polaske linije 3.

Razvojni zahvat na zajedničkoj komunalnoj infrastrukturi u Ulici Šumci obuhvaća izgradnju 180 m sustava javne vodoopskrbe i 270 m sustava javne odvodnje otpadnih voda uz istovremenu izgradnju srednje tlačnog plinovoda. Radovi se izvode od 9. svibnja 2011. godine. Ugovoreni rok njihova trajanja iznosi ukupno 120 dana.

Odabrani izvođač radova je BIMONT d.d. Rijeka, a stručni nadzor nad izvođenjem radova obavljat će zajednica izvršitelja KARLOLINE d.o.o. Lič. Ugovorena vrijednost izvođenja radova na javnom vodovodu i javnoj kanalizaciji te obavljanja nadzora nad njima, uključujući usluge koordinacije provođenja zaštite na radu, iznosi oko 1,05 milijuna kuna (uključen PDV).

Oznake