Na košarkaškom igralištu Sportsko-rekreacijskog centra Zamet, obnovljenom u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva, održana je humanitarna košarkaška utakmica, na kojoj su se riječki i hrvatski olimpijci, među kojima i proslavljeni hrvatski košarkaš Dino Rađa, pokazujući svoje sportske vještine prikupljali sredstva za riječku udrugu Koga briga.

Na košarkaši teren izašli su olimpijci Samir Barač, Snježana Pejčić, Marin Lovrović, Valter Matošević, Igor Hinić, Miloš Milošević, Aramis Naglić, Marko Strahija, Mirza Džomba, Mario Šivolija Jelica, Alvaro Načinović, Dino Rađa i Sanja Jovanović. Nastupit će i bivši košarkaši Marino Baždarić, Slaven Radojčić, Milan Radojčić, Zoran Oštrić, Ivan Kapov, Ante Kapov, Mirko Šćekić te Boris Pilepić,  kao i aktivni košarkaši Antonio Boban, Andrej Štimac, Siniša Štemberger, Paolo Marinelli, Josip Barnjak te Dino Stipčić.

Natjecao se i trener Košarkaškog kluba Zamet Milan Vukajlović, koji je inicirao uređenje košarkaškog igrališta. Tako su protekle godine kroz Riječki program lokalnog partnerstva postavljena četveroslojna sportska akrilna podloga i novi koševi s nosačima, dok su ove godine nabavljene tribine te iscrtan grafit, a slijedi još postavljanje klupica i koševa za smeće.

Riječki program lokalnog partnerstva podrazumijeva da dio sredstava iz gradskog proračuna osigurava Grad Rijeka, a u dvije godine za ovu svrhu izdvojeno je 62,5 tisuća kuna, dok su provoditelji projekta dužni kroz volonterski rad i donacije osigurati dio sredstava i radova. Tako su protekle i ove godine održane Gospodarske igre, na kojima su se natjecali zaposlenici tvrtki koje su plaćanjem kotizacije osigurale sredstva za obnovu igrališta, a financijsku podršku pružila je i Primorsko-goranska županija.

Utakmicu su organizirali Košarkaški klub Zamet, Riječki sportski savez te Gradski košarkaški savez.

Više na facebook stranici Gospodarskih igara.