Za titulu najboljih kuhara ove se godine natjecalo 15 ekipa, a uz dobru zabavu i druženje ostvarena je i prvotna namjena ove manifestacije, a to je ona humanitarnog karaktera. Naime, nakon što su brudeti bili gotovi, prodavali su se po cijeni od 30 kuna, a sva prikupljena sredstva namijenjena su kupnji robotiziranog egzoskeleta, medicinskoj opremi namijenjenoj rehabilitaciji osoba s najtežim neurološkim oštećenjima.

Organizatori ove manifestacije su udruga Koga briga i tvrtka Novi turizam kojima se ove godine pridružilo i Gradsko društvo Crvenog križa pa je tako program počeo već u jutarnjima satima kada se u prostoru nekadašnjeg press centra stadiona na Kantridi održala akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

U popodnevnim satima, kada je vrućina barem malo popustila, kuhari su se ulovili kuhača, počeli spravljati brudete s nadom da će baš njihovo jelo oduševiti legendarnog kuhara Stevu Karapandžu koji je ove godine bio zadužen za odabir najboljeg brudeta, odnosno najbolje ekipe.

S kuhačom u ruci boje Grada Rijeke branili su riječki gradonačelnik Marko Filipović i profesionalni kuhar Željko Markus.

Nakon što su proglašeni pobjednici i nakon što su se svi sudionici manifestacije kao i posjetitelji najeli uslijedio je koncert Dražena Turine Šajete i njegovog pratećeg benda.

Pokrovitelji ovogodišnje Brudetijade su Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Općina Omišalj, Grad Kastav, Poljoprivredna zadruga Vrbnik i vinarija Pavlomir.