Za titulu najboljih kuhara ove se godine natjecalo 15 ekipa, a uz dobru zabavu i druženje ostvarena je i prvotna namjena ove manifestacije, a to je ona humanitarnog karaktera. Naime, nakon što su brudeti bili gotovi, prodavali su se po cijeni od 30 kuna, a sva prikupljena sredstva namijenjena su kupnji robotiziranog egzoskeleta, medicinskoj opremi namijenjenoj rehabilitaciji osoba s najtežim neurološkim oštećenjima.

Organizatori ove manifestacije su udruga Koga briga i tvrtka Novi turizam kojima se ove godine pridružilo i Gradsko društvo Crvenog križa pa je tako program počeo već u jutarnjima satima kada se u prostoru nekadašnjeg press centra stadiona na Kantridi održala akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

U popodnevnim satima, kada je vrućina barem malo popustila, kuhari su se ulovili kuhača, počeli spravljati brudete s nadom da će baš njihovo jelo oduševiti legendarnog kuhara Stevu Karapandžu koji je ove godine bio zadužen za odabir najboljeg brudeta, odnosno najbolje ekipe.

S kuhačom u ruci boje Grada Rijeke branili su riječki gradonačelnik Marko Filipović i profesionalni kuhar Željko Markus.

Nakon što su proglašeni pobjednici i nakon što su se svi sudionici manifestacije kao i posjetitelji najeli uslijedio je koncert Dražena Turine Šajete i njegovog pratećeg benda.

Pokrovitelji ovogodišnje Brudetijade su Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Općina Omišalj, Grad Kastav, Poljoprivredna zadruga Vrbnik i vinarija Pavlomir.

 

Kalendar događanja

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije