Ploveći „između stvarnog i digitalnog“, što je tema ovogodišnje Noći muzeja, u Muzeju grada Rijeke više su se priklonili prvom. To je zato što u doba epidemijskih zatvaranja mjesta koja omogućuju žive susrete, čime smo postali osuđeni na ekransku komunikaciju, vrijednost prvoga raste. Sve tri lokacije Muzeja grada Rijeke bit će 28. siječnja otvorene za posjetitelje od 18 sati toga dana do 1 sat sljedećeg dana.

U Palači šećera (Krešimirova 28) posjetitelji mogu vidjeti stalni postav o povijesti Rijeke i izložbu „Nepoznati Klimt“. Prethodno je na info pultu Palače potrebno podići ulaznice na kojima je zabilježen termin posjeta. One se mogu podići od utorka, 25. siječnja, do četvrtka, 27. siječnja, od 11 do 18 sati. Posjetitelji mogu izabrati žele li postave razgledati uz stručno vodstvo ili bez njega. Obilasci uz stručno vodstvo predviđeni su u 18 sati, 20 sati i 22 sata. Obilasci bez vodstva mogući su od 23 sata.

Za posjet izložbi „Riječki torpedo – prvi na svijetu“ (Trg Žabica 4) također je potrebno prethodno podići ulaznice. I one čekaju na info pultu u Palači šećera. Obilasci uz stručno vođenje su u 19 i 21 sat. Obilazak bez vođenja predviđen je u 18 sati, 20 sati i 22 sata.

Za posjet „Kockici“ (Trg Ricarda Zannelle 1/I) nije potrebno prethodno podizanje ulaznica. Tu se mogu pogledati izložbe Miroslava Arbutine „Između dvaju čekanja“, posvećena posljedicama potresa u Sisku i „Misterij fotografske slike“ riječkog autora Borislava Božića.

Muzej grada organizira u Noći muzeja i prigodnu prodaju vlastitih izdanja i dijela suvenira, s popustom od 30 posto.