1.hnl

“Mi samo možemo potvrditi da u sklopu sveobuhvatne istrage surađujemo s vlastima mnogih zemalja i to je sve što u uvom trenutku možemo reći”, rekao je za Hinu vrhovni državni tužitelj Bernd Bienossek.

On je napomenuo da će javnost biti pravovremeno obaviještena o najnovijem razvoju događaja u razotkrivanju međunarodnog kladiončkog skandala ali da se “trenutno nema što reći”.

Od priopćenja o izbijanju novog skandala u studenom prošle godine, Državno odvjetništvo u Bochumu, koje je unutar Njemačke specijalizirano za istrage većeg obima na području gospodarskog kriminala, je izdalo samo jedno priopćenje, i to prije dva tjedna, u kojem obaviještava o napredovanju istrage i broju osumnjičenih.

U svom današnjem broju “Sportske novosti” su objavile kako su Dinamov sportski direktor Zoran Mamić, suci i mafija namjestili prvu finalnu utakmicu Kupa u kojoj je 13. svibnja prošle godine Dinamo pobijedio Hajduk sa 3-0.

Utakmicu je sudio Bruno Marić koji je u prvom poluvremenu isključio dva igrača Hajduka i dosudio kazneni udarac za Dinamo.

U vezu sa slučajem dovodi se Hrvat iz Njemačke Ante Šapina, koji je već bio umiješan u nekoliko afera vezanih za namještanje utakmica, a koji je navodno na utakmici Dinama i Hajduka zaradio 1,4 milijuna eura.