Igrala se 65. minuta. Awaziem je izgubio loptu, Marin je primio loptu u kaznenom prostoru i pucao. Vratar Sentić je odbio, natrčao je Prince i poentirao – 0:1!

U 76. minuti prilika za Rijeku. Janković je sjajno gurnuo za Frigana koji je bio brži od obrane Hajduka, ali udarac nije bio precizan. U 84. minuti Liber je sjajno ubacio, a Frigan poentitrao glavom – 0:2!

U 85. minuti nova sjajna prilika za Rijeku. Marin je sjajno proigrao Frigana koji je ostao sam, ali udarac je otišao preko gola.

I onda je uslijedila prava drama. Prvo je sudac Čulina pokazao na bijelu točku nakon pada Kalinića. Livaja je bio siguran – 1:2. Utakmicu je ušla u sudačku nadoknadu, nakon pada Livaje u kaznenom prostoru Čulina je išao pogledati VAR snimku i ponovo pokazao na bijelu točku.

Livaja je opet preuzeo odgovornost, Labrović je pogodio stranu i obranio udarac! Uslijedili su posljednji pokušaji Hajduka da dođe do boda, Rijeka je obranila sve pokušaje i ostvarila vrijedna tri boda!

Nakon početnog ispitivanja snaga, Hajduk je prvi prijetio. U devetoj minuti, nakon ubačaja s desne strane, Krovinović se našao u sjajnoj poziciji, a njegov udarac odlično brani Labrović.

U 21. minutu Mlakar je pobjegao po desnoj strani, ali udarac iz teške situaciju ukrotio je Labrović. Iako je kroz utakmicu Rijeka u nekoliko navrata stigla pred gol Hajduka, ubačaji pred gol nisu dali rezultata.

U 25. minuti Marin je pokušao s 25 metara, ali lopta je otišla pored gola, a deset minuta kasnije istu sudbinu doživio je udarac Jankovića. Iako je Hajduk u nekoliko navrata opasno kružio pred golom Rijeke, bijelima su na kraju pripale najbolje prilike u završnici prvog dijela.

U 39. minuti Frigan je oduzeo loptu i gurnuo za Marina koji je ušao u kazneni prostor Hajduka, ali njegov udarac obranio je Sentić. Šest minuta kasnije, nakon nove dobre reakcije nogometaša Rijeke i oduzete lopte pred kaznenim prostorom Hajduka, Selahi je pokušao s dvadesetak metara, ali ponovo nije bilo preciznosti.

I onda u sudačkoj nadoknadi, unutar jedne akcije, dvije velike prilike za Rijeku. Frigan se sjurio u kazneni prostor i pucao pored tri igrača Hajduka, a Sentić je odbio udarac. U nastavku akcije lopta je došla do Jankovića čiji je udarac ponovo sjajno obranio Sentić.

U 54. minuti slobodan udarac za Hajduk na 25 metara. Livaja je pucao, Labrović je ukrotio loptu koja je išla prema njemu.

Dvije minute kasnije velika prilika za Hajduk. Oštar ubačaj Mikanovića pred gol Rijeke, na drugoj vratnici Lovrencsics nije dobro zahvatio loptu.

Kalendar događanja

Književni susret
 • 21.03. – 23.03.
 • (19:00)

Goranovo proljeće u Rijeci

Svoju će poeziju ove godine u MMSU-u Rijeka i Antikvarijatu Ex libris čitati 11 domaćih i inozemnih pjesnika i pjesnikinja. U glazbenom dijelu programa svirat će Turisti...

Detaljnije

Predavanje
 • 23.03.
 • (19:00)

Predavanje Boštjana Surine “Bioraznolikost u gradu”

Predavanje će pokušati odgovoriti na pitanje kako uspostaviti samoodrživiju i funkcionalniju bioraznolikost u gradovima ...

Detaljnije

Izložba
 • 30.03. – 28.03.
 • (00:00)

„Nestvarni podaci“ tema 18. izdanja festivala Moje, tvoje, naše

Radove na grupnoj izložbi "Nestvarni podaci", čiji su kustosi ciriško-berlinski umjetnički kolektiv !Mediengruppe Bitnik, predstavit će međunarodno priznati umjetnici i kolektivi...

Detaljnije

Koncert
 • 31.03.
 • (22:00)

Zagrijavanje za Zvečku: Goran Bare i Majke pale fantastičnu vatru u Exportu

Goran Bare i Majke stižu 31. ožujka u Export na Delti gdje će prirediti pravi rock spektakl kakav priliči samo beskompromisnim r'n'r veteranima...

Detaljnije

Koncert
 • 22.04.
 • (23:00)

Vojko V @Impulse festival

Vojko V riječkoj će publici u Pogonu kulture, osim starijih singlova, predstaviti i singlove s iščekivanog predstojećeg albuma “Dvojko”...

Detaljnije

Tribina
 • 22.04.
 • (18:00)

Tribina o glazbenom ukusu mladih “Kako to?”

Gosti tribine su glazbenik Andrija Vujević poznatiji kao Vojko V, radijski voditelj i glazbenik Antonio Livaić te Dunja Matić Benčić s Filozofskog fakulteta u Rijeci...

Detaljnije