1.hnlSadašnji format Prve hrvatske nogometne lige izaziva polemike već više od godinu dana. Prvotno su rasprave trajale zbog kvalitete nogometa i velike razlike između klubova dok je zbog financijske krize postalo upitno može li većina klubova izdržati natjecanje u najvišem rangu. Navijači Rijeke svoje mišljenje izrazili su u anketi s pitanjem: Koliko klubova treba imati Prva HNL?

Ponuđeni odgovori išli su u obje krajnosti Liga 8 i Liga 18 koji su dobili 14 odnosno 13 posto glasova od čak 6079 sudionika u anketi. Ipak, realniji odgovori ponudili su zanimljive odgovore, Liga 12 koja se igrala do ove sezone te Liga 16 koja se igra ove sezone dobili su isti broj glasova 1093 tj. 18 % ukupnih glasova. No, više nego duplo glasova od Lige 12 ili Lige 16 dobio je prijedlog za Ligu 10 koji se već godinama spominje u nogometnim krugovima.

Gledajući samo želju za smanjenjem Lige dakle Liga 8, 10 i 12 dolazimo do rezultata od 69% ukupnog broja glasova dok za ostanak na istom ili čak povećanje Prve HNL je glasalo 1877 ispitanika ili 31%.