Malonogometni turnir u MO Centar-Sušak

Naprijed i Orijent 1919 odigrali su pod reflektorima na Krimeji humanitarnu utakmicu. Prihod od 250 prodanih ulaznica namijenjen je obitelji preminulog predsjednika Naprijeda Elisa Jakovčića.

– Zahvaljujemo čelnicima Orijenta što su nam omogućili da na Krimeji odigramo humanitarnu utakmicu, zahvaljujem sucima i svima koji su došli na utakmicu, kazao je dopredsjednik Naprijeda Makso Frančišković.

Naprijed je kao domaćin preuzeo tehnički dio organizacije utakmice u kojoj se momčad Elvisa Brajkovića toliko uživila u ulogu domaćina da je pobijedila Orijent rezultatom 2:1.

Doduše, trener Orijenta Marin Mikac koristio je u utakmici mlade igrače i juniore većina kojih nije igrala tijekom sezone.

Sva tri pogotka pala su do odmora, Šarković je na kraju brze transformacije snažnim udarcem efektno doveo Orijent u vodstvo. Naprijed je pobijedio pogocima Lončara i Štimca, koji su iskoristili neodlučenost obrane Orijenta.

U drugom dijelu pogodaka nije bilo, najveću priliku za pogodak propustili su formalni domaćini. Mladi vratar Orijenta Benulić obranio je Čopov kazneni udarac.

U drugom dijelu za Naprijed je igrao Andro Švrljuga, nekadašnji igrač Rijeke nedavno je proslavio petu titulu litvanskog prvaka.

Na Krimeju je po prohladnom, vjetrovitom vremenu došlo oko 250 ljudi.

Prijateljska humanitarna utakmica: Naprijed – Orijent 1919 2:1
(Lončar 32, Štimac 45/Šarković 15)

NAPRIJED: Ciani, Sablić, Čop, Štimac, Lukačić, Radan, Udović, Žarković, Prpić, Ende, Lončar. Još su igrali: Vladić, Brnja, Bobošević, Baljak, Blašković, Švrljuga, Rukavina, Tarle

ORIJENT 1919: Herman, Redžepi, Čanković, Barišić, Šarković, Babić, Marić, Srzentić, Hasičić, Klenovšek, Čengić. Još su igrali: Benulić, Jovanović, Zahirović, Vukajlović, Čubelić, Pedreti

Kalendar događanja