Uz brojne radionice, koncert, kazališnu predstavu, pričaonice, sportske aktivnosti i filmsku projekciju započelo je osmo izdanje festivala Tobogan koji će se u Art kvartu Benčić održavati do 6. srpnja.

Pod motom „aktivne ferije za djecu“ ovaj jedan od mnogima najdražih riječkih festivala pripremio je bogat program za djecu, a ovogodišnji novitet je i posebno osmišljen program za mlade od 14 do 25 godina kojeg je osmislila Gradska knjižnica Rijeka i koji se nadovezuje na njihov Odjel za mlade koji je preseljenjem u novu zgradu knjižnice dobio novi programski zalet.

U narednih 10 dana Art kvart postaje centar dobre zabave i veselja sa pregršt aktivnosti za sve uzraste, od beba, predškolaraca, školaraca, tinejdžera i roditelja, a većina programa u potpunosti je besplatna za sudjelovanje. Za neke su programe potrebne prijave, a cjelokupni program dostupan je na web stranici Dječje kuće.

Na otvorenju su se dobro zabavili i riječki gradonačelnik Marko Filipović, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Iva Erceg kao i ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka Niko Cvjetković.

Od 2017., kada je Rijeka postala kulturno bogatija za jedan veoma specifičan festival, u pogledu same ideje nije se puno promijenilo, te naglasak ostaje na pružanju djeci i mladima prilike da vrijeme ispune kvalitetnim i zanimljivim sadržajima, stvaranju mjesta gdje se kroz brojne radionice i susrete, kroz zabavu može naučiti nešto novo i zanimljivo, te ništa manje važno – na festivalu se budi sadržaj s kojim se djeca ne susreću svaki dan.

Organizatori Tobogana su ustanove u kulturi Grada Rijeke koje djeluju u Art kvartu Benčić – Gradska knjižnica Rijeka, Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Muzej grada Rijeke. Podršku programu pružaju volonterke i volonteri Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku.

Ako je suditi po zabavi koje je bila na otvorenju festivala očekuje nas jedno veselo, šareno i smijehom prožeto događanje u riječkom kvartu kulture!

Kalendar događanja

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije