Ovaj međunarodni susret mladih okupio je sudionike u dobi od 12 do 16 godina iz Hrvatske (Rijeka i Kastav), Bosne i Hercegovine (Tuzla), Njemačke (Rostock) i Japana (Kawasaki) koji su tijekom šestodnevnog programa imali priliku razgovarati o važnim temama kao što su suzbijanje diskriminacije, digitalna tehnologija, korištenje medija, važnost komunikacije i slično, a na završnom su događanja održanom u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke predstavili svoje projekte na kojima su radili.

Govorili su o važnostima uvažavanja jedni drugih, poštivanju različitosti i drugih kultura, važnosti zdrave komunikacije te sigurnog korištenja interneta i društvenih mreža.

Programom RAIYS-a želja je mlade osnažiti u području kreativnosti, timskog rada, vještine vođenja (leadership) te ih potaknuti da promišljaju što je sve potrebno da bi se postigli mir i ravnopravnost u društvu. U program su se uključili različiti stručnjaci iz škola i udruga iz Rijeke i okolice i inozemstva, kao i predstavnici raznih institucija Grada Rijeke koji su svojim znanjem i stručnošću s entuzijazmom i otvorenog srca približili različite teme sudionicima RAIYS-a i potaknuli ih na uključivanje u zajednicu.

Prezentaciji završnih projekata prisustvovala je i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade i Karla Mušković.

Iz Rijeke su na summitu sudjelovali učenici OŠ Brajda koja je i partner u projektu, kao i učenici osnovnih škola Fran Franković, Ivan Zajc, Kantrida, Nikola Tesla, Zamet i Eugen Kumičić.

RAIYS organiziraju Grad Rijeka i Centar za pružanje usluga u zajednici Tić Rijeka, uz potporu Udruge Delta i Obiteljskog centra Rijeka.

Kalendar događanja

Predavanje
 • 16.07.
 • (19:30)

Ljetna priča iz Benčića: predavanje o riječkim neboderima „Pogled iznad Benčića“

Saznajte kako je osmišljena i realizirana “neboderizacija” Rijeke tijekom 20. st. te kakve su stavove o stambenim tornjevima imali vodeći akteri tadašnje društvene stanogradnje...

Detaljnije

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije