Hrvatski olimpijski dan

Ovom se manifestacijom promiče sport i olimpizam te potiče uključivanje građana u sportske aktivnosti kojima poboljšavaju svoje zdravstveno stanje i kvalitetu života.

Na Hrvatski olimpijski dan koji se obilježava četiri godine zaredom, pozvani su svi riječki olimpijci, osnovne i srednje škole i klubovi koji će nošenjem bijelih majici simbolizirati mir, sport, prijateljstvo i fair play. Kako je rečeno na predstavljanju Hrvatskog olimpijskog dana, cilj je manifestacije je potaknuti mlade na bavljenje sportom, promicanje olimpijskog duha, timskog rada, sve pod geslom „Važno je učestvovati“.

Obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana pridružit će se i ove godine brojni sportaši i klubovi okupljeni u  Zajednici sportskih udruga PGŽ i Riječkom sportskom savezu te dječji vrtići. Sportska događanja održavat će se na 11 terena na Korzu i Trgu 128. brigade HV. Natjecatelji koji se prijave moći će se natjecati u sljedećim sportovima: košarka; odbojka, tenis, stolni tenis, atletika, karate, judo, rukomet, nogomet, gimnastika, veslanje.

Zahvalnice za učešće u obilježavanju podijelit će članovi Kluba riječkih olimpijaca.

Podršku organizaciji ove manifestacije dali su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. Program počinje u 10,00 sati najavom događanja te govorom pokrovitelja i hrvatskih olimpijaca, zatim slijedi podizanje Olimpijske zastave. Odmah po podizanju zastave uslijedit će natjecanja po disciplinama, a podjela zahvalnica uslijedit će u 12,00 sati.

Hrvatski olimpijski odbor poručuje svim građanima: bavite se športom! Odjenite bijelu majicu kao simbol mira, prijateljstva i razumijevanja. Hodajte, trčite, krećite se napravite prvi korak prema zdravom načinu života. Učinite to odmah i pridružite se 10. rujna, na Hrvatski olimpijski dan.

Izvor: Rijeka.hr.