Uz otvaranje izložbe podvodnih fotografija čiju su koncepciju i postav osmislili dr.sc. Marcelo Kovačić i Borut Kružić, organiziran je i razgled riječke ribarnice. Otvaranju izložbe nazočio je i zamjenik riječkog gradonačelnika Nikola Ivaniš.

Istoimena izložba može se razgledati i u Prirodoslovnom muzeju, u Multimedijalnom centru Akvarij.

Prirodoslovni muzej Rijeka u sklopu festivala Fiumare priprema i predavanja u Muzeju i radionice na plaži Pećine. Tako će u ponedjeljak, 3. lipnja u Muzeju Dušanka Romanović iz Arheološkog muzeja Zadar održati
predavanje „Ribolov u antici“, dok u 19 sati počinje predavanje „Bioraznolikost i održivi razvoj“ prof.dr.sc. Toma Turka s Odjela za biologiju Biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani.

U utorak, 4. lipnja od 9 do 11 sati na plaži Pećine će se održati radionica „More i plastika“ za školsku djecu, kojima će Marin Kirinčić i Željka Modrić Surina održati i demonstraciju tehnike autonomnog ronjenja.

Istoga dana će se dana od 9 do 20 sati održati i Dan otvorenih vrata Prirodoslovnog muzeja Rijeka, uz razgled stalnog postava i izložbe podvodnih fotografija „Raznolikost riba Jadranskog mora, uz slobodan ulaz.

Održat će se i dvije radionice za školarce na temu morskih pasa, u 18,30 sati počinje prezentacija aplikacije „Plavo oko”, a u 19 sati počinje predavanje „LNG terminal – štetnost otvorenog sustava uplinjavanja za okoliš
i prirodu“ Milvane Arko-Pijevac iz Prirodoslovnog muzeja.