Premda nije bio neaktivan, pripreme za Doru, a onda i situacija s korona-virusom natjerale su Damira Kedžu da privremeno obustavi koncertne aktivnosti. Rasprodana Gradina i neumorna publika koja je pjevala svaku riječ Kedžinih pjesama, pokazale su koliko postoji potreba za njegovim djelovanjem na glazbenoj sceni.

Na rasprodanoj Gradini Damir Kedžo održao povratnički koncert

Na rasprodanoj Gradini Damir Kedžo održao povratnički koncert / Foto: Ivor Mažar i Foto Kurti

Koncert je počeo u 21 sat i 30 minuta, a Kedžo je publiku počastio novim pjesmama s nedavno objavljenog albuma, kao i novim verzijama dobro poznatih hitova, poput „365”. U jednom je trenutku podijelio i dva CD-a svog novog albuma najentuzijastičnijim članovima publike. Odabir nije bio jednostavan, pošto je čitava publika tokom cijelog koncerta plesala, pjevala, te neumorno snimala i fotografirala pjevača. Kedžo je ovom prilikom izveo i nekoliko dueta sa svojim back vokalima.

Na rasprodanoj Gradini Damir Kedžo održao povratnički koncert

Kedžo je publiku počastio novim pjesmama s nedavno objavljenog albuma, kao i novim verzijama dobro poznatih hitova / Foto: Ivor Mažar i Foto Kurti

Kao ovogodišnji pobjednik Dore, Kedžo je trebao nastupati na Eurosongu, no kako je on odgođen to nažalost neće moći izvesti. Bez obzira na to, kao što nam je rekao u intervjuu povodom koncerta, planira ostati i dalje aktivan, i već početi raditi na sljedećem albumu na kojeg, kao na ovog sada, nećemo morati čekati punih 12 godina.

Foto: Ivor Mažar i Foto Kurti