Koncept i instalaciju odradila je Rina Barbarić, a audio-vizualne materijale i svjetlo Sara Salamon. Kostimografkinja je Kristina Paunovski koje je ujedno i izvođačica zajedno s Andrejom Brozović Adžić-Kapitanović i Koviljkom Ljuštinom. Za kostimografiju pobrinula se Nika Čuić, a 3D animacije Anamaria Cvitković.

“Roza kletva” djeluje kao performans i instalacija u nastajanju. Govori o ženskom prijateljstvu u doba nesigurnih prilika i smanjenih uvjeta za rad. Forma se oblikuje prema oblicima i materijalima poput metala, stakla i plastelina. Metal predstavlja odluku i stabilnost, staklo iskrenost i oštrinu, a plastelin zaigranost i fleksibilnost u odnosu. Materijali su međusobno postavljeni u prostor tražeći pravi omjer u likovnoj kompoziciji u odnosu na izvođačice i tijelo. Instalaciju kreiraju oštri predmeti, ženska tijela, rastezljivi komadi odjeće putem kojih se kreira područje onoga što je ženi važno i nedodirljivo, ali i bolno.

Istraživački proces rada u nastajanju uključuje razgovor; tekstualnu razmjenu osobnih priča; produkciju objekata; video, svjetlo i zvuk unutar i izvan tkanine; izvođenje u raznim medijima; improvizacijske slike i dramaturgiju izvedbe.

U videu donosimo razgovor s autorskim timom.