Kristina Paunovski i HKD pozivaju zainteresirane da se prijave na audiciju za plesni projekt pod vodstvom Kristine Paunovski koji će biti premijerno izveden na festivalu suvremenog plesa Port of Dance u svibnju 2024. u Rijeci.

Traži se dvoje do četvero plesača/ica za angažman na novoj predstavi radnog naslova ARTissue : 4 u produkciji Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku.

Audicija je namijenjena plesačima starijima od 18 godina s razvijenim vještinama improvizacije i jakom plesnom tehnikom, a poželjno je i iskustvo u ulično-klupskim stilovima. Traže se zainteresirani izvođači s interesom prema eksperimentalnoj izvedbi.

Početak angažmana je u travnju 2024. godine, a rad na projektu odvijat će se u trajanju od pet tjedana u gradu Rijeci.

Audicija će se održati u petak 1. ožujka 2024. od 17 do 20 sati na pozornici Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u Rijeci.

Pozivaju se svi zainteresirani plesači da pošalju svoj CV i fotografiju najkasnije do 26. veljače 2024. na mail kristina.paunovski@gmail.com  s naslovom ARTissue : 4 –  Prijava na audiciju.

Inovativni plesni projekt

Predstava pod radnim nazivom ARTissue: 4 predstavlja inovativan plesni projekt koji istražuje granice između klupskih i uličnih plesnih stilova, te suvremenog plesa. Ovaj autorski rad, vođen istraživanjem na području plesa i raznih umjetnosti, ima ambiciju kombinirati suvremene plesne alate i stilove poput hip hopa i housea, donoseći ih na suvremenu plesnu scenu grada Rijeke.

Planirani proces predstavlja iskorak u istraživanju plesnih jezika i njihovog suživota na kazališnoj sceni. Istraživanje fokusirano na granice između fizičkog i virtualnog još je jedan dodatni element projektu. Kroz ARTissue:4, donosi se ne samo nova perspektiva na plesnu scenu Rijeke, već i otvaranje dijaloga o suvremenim izazovima i povezanosti između stvarnosti i virtualnog svijeta. Odlaskom na rezidencijalni koreografski program International Choreographers Residency, u sklopu American Dance Festivala postavlja se work in progress koji je premijerno izveden u ljeto 2023. u Durhamu (SAD), a ovom se produkcijom nastavlja rad i nadogradnja započete izvedbe.

Istraživanjem granica uključujući stilove koji još nisu prepoznati kao značajni u kazališnom kontekstu na ovom prostoru otvara se mjesto za razvoj te iskorak u inovativnost. 

O voditeljici projekta

Kristina Paunovski rođena je u Rijeci. Trenutno je studentica Akademije vizualnih umjetnosti AVA  u Ljubljani. Prethodno je završila Menadžment događaja i slobodnog vremena, univ. bacc. oec. (FMTU), te studirala na plesnoj akademiji AHK-Amsterdam School of the Arts (2010.-2011.). Umjetnička voditeljica Plesnog centra K2K gdje podučava ples, koreografira te djeluje kao moderatorica. Osnivačica je ARTissue platforme koja se bavi istraživanjem pokreta i vizualnih umjetnosti.

Autorica radova Body Exhibition – Izložba tijela, predstave ARTissue – Situacije, Izložba fotografija, te različitih site-specific performansa. Ostvaruje angažmane u mjuziklu EVITA, predstavi HNK Ivana pl. Zajca Rijeka kao i Alfa Romeo Jankovits i Božićna priča gdje djeluje kroz koreografski angažman, kao izvodjačica sudjelovala je u predstavama Grit, Games of Zen, Jukebox.  Organizatorica je festivala kreativnosti: kRIˈeɪshən project 14’15’17 u Rijeci.

Paunovski se u svom radu fokusira na istraživanje suvremenog plesa i ulično-klupskih stilova. Polje interesa su granice izmedju fizičkog i virtualnog, underground i komercijalnog te pod zadnje i na inkluziji u kulturnim i kreativnim industrijama.

Kalendar događanja

Izložba
 • 09.04. – 27.04.
 • (19:00)

Izložba “Budi susjed!” i Urbani separe u Galeriji Kortil

Izložba pokazuje što se dogodi Rijeci kada se spoji deset tisuća susjeda, posjetitelja, stručnjaka, volontera, institucija, partnera, turista i mjesnih odbora...

Detaljnije

Radionica
 • 20.04.
 • (12:00)

Geštalt psihološka radionica

Geštalt psihološka radionica o gaslightingu na kojoj će psihologinja Mia Rukavina nastojati stvoriti prostor za holistički pristup temi s fokusom na osnaživanje žena...

Detaljnije

Izložba
 • 19.04. – 20.04.
 • (12:00)

Izložba na Sajmu 3N: Napusti normalne naprave

Zagrebačka Radiona te slovenski kolektivi Cirkulacija2 i BridA sudjeluju u izlagačkom dijelu Sajma 3N: Napusti normalne naprave u dvorani Filodrammatice...

Detaljnije

Druženje
 • 23.04.
 • (18:30)

Upoznaj umjetnika u MMSU-u: Vlad Nancă

Rumunjski umjetnik Vlad Nancă, koji je trenutno u Rijeci na umjetničkoj rezidenciji Kamov, predstavit će nam svoju dvadesetogodišnju karijeru...

Detaljnije

Predavanje
 • 25.04.
 • (13:00)

Predavanje „EU projekti – moj izbor za karijeru!“ na Filozofskom fakultetu

Predavanje će održati Srđan Kerčević iz Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije....

Detaljnije

Književni susret
 • 26.04.
 • (18:00)

Impulse festival: Promocija “Antologije hrvatske i srpske slem poezije” u GKR-u

Jedinstveni kulturni poduhvat koji na jednom mjestu okuplja 64 pjesnika i pjesnikinje iz dviju susjednih država koji na 368 stranica predstavljaju svoju poeziju ...

Detaljnije