Liga prvaka: Barcelona - Inter 1-0

Inter je na Nou Campu izgubio s 1:0, ali je prošao Barcelonu zahvaljujući pobjedi od 3:1 na San Siru. Milanski klub 22. svibnja na madridskom Bernabeu igra za naslov s Bayernom, a to je Interovo prvo finale nakon 1972., dok su zadnji puta europski prvaci bili jako davne 1965.

“Uvijek je teško igrati s igračem manje, ali se to protiv Barcelone u 62 minute čini praktički nemogućim. Zasigurno ne bi uspjeli da nismo bili organizirani i disciplinirani, moji napadači Etoo i Milito su igrali sjajno ulogu braniča i Barca nam nije mogla ništa”, kazao je Mourinho, koji će se u finalu suprostaviti svom mentoru Louisu van Gaalu, kojemu je od 1996. do 1998. bio prevoditelj i pomoćni trener kada je ovaj vodio Barcelonu.

“Mislim da sada nemoguće da ikada postanem trener Barcelone jer me ovdje očito mrze”, zaključio je portugalski trenerInter napadač Samuel Eto’o, još uvijek idol Barcinih navijača jer je na Nou Campu igrao od 2004. do lani, ustvrdio je da je za njega Barcelona i dalje najbolja momčad na svijetu.

“Barca ostaje za mene najbolja, a mi smo u dvije utakmice dali svoj maksimum.

U Milanu smo dali napadački, a na Nou Campu obranbeni maksimum.

Bila je to strašno uzbudljiva utakmica u kojoj sam mislio da sudac nikad neće svirati kraj”, kazao je Kamerunac.

(Hina)