Real Madrid CF

“Ne razumijem zašto mi Real ne dopušta voditi reprezentaciju kada u terminu utakmica u Realu neću imati nikakvog posla. Za vrijeme ligaške pauze imat ću devet dana slobodno i mogao sam pomoći Portugalu,” kazao je razočarani Mourinho.

Nakon što je Carlos Queiroz dobio otkaz, Portugalski nogometni savez (FPF) je ponudio Mourinhu da vodi reprezentaciju u iduće dvije utakmice uz kvalifikacijama za EP 2012. godine – protiv Danske 8. listopada, te četiri dana kasnije protiv Islanda.

“Nisam mogao preuzeti reprezentaciju jer su u klubu bili protiv toga,” priznao je Mourinho.

Nije mu pomoglo niti zamolba predsjednika FPF-a Gilberta Madaíla koji je telefonski nazvao predsjednika Reala, Florentina Pereza, no u Real nisu željeli pustiti svog trenera.

Nakon što je cijela priča završila u novinama oglasili su se i čelnici “Kraljevskog kluba” pokušavši ‘ugasiti požar’ koji prijeti Los Blancosima.

“Nismo dobili nikakav službeni zahtjev iz FPF-a,” kazao je direktor Jorge Valdano, te dodao: “Bilo bi neozbiljno da smo reagirali na napise iz novina. Svjesni samo da Mourinho želi pomoći Portugalu, no bilo bi nepošteno u cijeloj ovoj situaciji kriviti klub.”

Portugal je otvorio kvalifikacije za EP 2012. godine neodlučenim ishodom protiv Cipra (4:4), te porazom od Norveške (0:1) i novi kiks posve bi udaljio Portugalce od europske smotre u Poljskoj i Ukrajini.