Jose Mourinho
FOTO: FC Inter

Barcelona sada ima sedam bodova viška i čini se kako niti “Special One” ne može pomoći “Kraljevskom klubu” da prekine Barcinu dominaciju.

Čestitam Osasuni na pobjedi, premda nismo zaslužili poraz. Domaćin se fanatično borio i iskoristio je naše propuste,” kazao je Realov trener Jose Mourinho nakon utakmice, ali i dodao: “Danas je novi dan i danas će se igrati nogomet. No moram priznati da se nakon drugog poraza u prvenstvu nalazimo u teškoj poziciji. Još ništa nije riješeno, no Barcelona ima veliku bodovnu prednost,” kazao je portugalski stručnjak.

Real je protiv Osasune imao 70 posto posjeda lopte i 22 udarca prema suparničkim vratima, no nije uspio zabiti gol. To je četvrta utakmica ove sezone u kojoj su Galacticosi pucali iz praznih pušaka. Gol nisi zabili niti Mallorci (0:0), Levanteu (0:0) i Barceloni (0:5).

“Imali smo dovoljno prilika za pobjedu protiv Osasune, no nismo ih iskoristili,” dodao je Mourinho.

Premda je gotovo nemoguće da Barcelona ispusti veliku prednost koju ima, u Realu još nisu podigli ‘bijelu zastavu’.

“U igri je još mnogo bodova. Ne želimo se predati dok još imamo teoretske izglede za osvajanje naslova prvaka. Situacija je teška, ali ne i bezizlazna,” smatra Realov veznjak Xabi Alonso.

Barcelonu u idućem kolu očekuje Atletico Madrid od kojeg je u zadnja četiri susreta dva puta izgubila. No Atletico je ove sezone neuvjerljiv.