Na forumu “Mladi u poduzetništvu” koji se u organizaciji Centra tehničke kulture održao 18. studenog predstavilo se troje mladih poduzetnika koji su posjetiteljima ispričali svoje priče o pokretanju vlastitog posla. Osim o svom putu od ideje do samozapošljavanja, govorili su i o mjerama i programima koje su koristili kako bi im plovidba poduzetničkim vodama bila uspješnija, ali i financijski stabilnija.

Matija Blažević

Svoj put u poduzetničke vode predstavio je Matija Blažević, jedan od vlasnika Rakhia bara i Stopa. On je s još tri riječka kafića Stop, Garcon i Modesto osmislio party koncept “Đir po Starom gradu” koji je postao hit izlazak za riječke studente. Nedavno su proslavili petu godišnjicu i okupljaju sve veći broj mladih Riječana.

Voditeljica Područnog ureda Hrvatske banke za obnovu i razvitak Vesna Bartolović Stančić predstavila je mogućnosti kreditiranja „Poduzetništvo mladih, žena i početnika”, a Rebeka Bulat, kao jedna od zadovoljnih korisnica ove vrste kreditiranja i vlasnica privatne psihološke prakse, rekla je nešto o svojim poduzetničkim iskustvima.

Petra Vukelić

Na forumu se govorilo i o potpori za samozapošljavanje koju Hrvatski zavod za zapošljavanje dodjeljuje nezaposlenim osobama, a upravo nju je svojedobno iskoristila Petra Vukelić, danas izrazito uspješna poduzetnica koja je predstavila svoj brend Kalla, ručno šivane torbe i ruksaci. Petra je ispričala i kako je iskoristila digitalno doba u svoju korist – svoje torbe prodaje isključivo putem web shopa i to diljem svijeta, dok je predavač CTK-a Loris Rašpolić objasnio osnovne korake pokretanja weba, zašto je koristan i potreban u poslovanju i koje se platforme mogu iskoristi.

Cilj foruma „Mladi u poduzetništvu“ bio je mladima predstaviti infrastrukturne usluge, odnosno što im je sve na raspolaganju za pokretanje poduzeća ili obrta. Forum se realizirao u sklopu projekta RI connect koji financijski podržava Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, Primorsko- goranska županija i Grad Rijeka.

U prilogu pogledajte što su nam Matija Blažević i Petra Vukelić ispričali o pokretanju vlastitog posla.

Kalendar događanja