U sklopu projekta „Plastična nije fantastična“ na postamentima na Korzu postavljena je izložba fotografija.

Izložbu je postavilo pet mladih Riječana, Andrej Belančić, Paola Depope, Toni Holjević, Marko Mesarić i Mirna Pavić, koji uz podršku Rotary kluba Rijeka Novi val provode EU projekt „Plastična nije fantastična“.

Projekt je dobio financijsku podršku u iznosu od 6.740,00 eura na natječaju Europskih snaga solidarnosti.
Na natječaj smo se javili jer vidimo to kao jedinstvenu priliku za predstavljanje i provođenje svojih ideja unutar rastuće europske zajednice. Za temu naše inicijative odlučili smo se zbog aktualnosti problematike plastičnog otpada kao jednog od glavnih ekoloških izazova koji su pred nama u globalnoj borbi za okretanje negativnih trendova klimatskih promjena“, govori Toni Holjević, koordinator projekta.

Izložba na Korzu o štetnosti plastike

Izložba na Korzu o štetnosti plastike

U sklopu projekta organizatori su osmislili različite aktivnosti, predavanja i izložbe u Rijeci s ciljem dizanja svijesti svojih sugrađana i posjetitelja grada Rijeke o štetnosti plastike te poticanje na korištenje zamjenskih materijala i recikliranje.

U sklopu akcije organizatori su proteklog vikenda na glavnoj gradskoj tržnici, prodavačima i kupcima dijeliti dizajnirane platnene vrećice za dugotrajnu uporabu koju mogu koristiti prilikom kupovine. Isto će ponavljati kroz sljedećih šest mjeseci, a sve aktivnosti uz ovaj projekt najavljuju se na Facebook stranici Rotary cluba Rijeka Novi val.

Organizatori projekta proteklog vikenda dijelili platnene vrećice na tržnici

Organizatori projekta proteklog vikenda dijelili platnene vrećice na tržnici

Podjela vrećica bila je uvertira u izložbu fotografija koja se do 16. studenog može pogledati na Korzu. Fotografije su snimili mladi riječki fotografi i zaljubljenici u fotografiju, a one prikazuju zagađenje okoliša jednokratnom plastikom, te različita i ponekad neuobičajena mjesta na kojima završe plastične vrećice, boce i brojni drugi artikli i ambalaža. Osim vizualnog djela izložbe, šetači na Korzu moći će i čuti neke zanimljive činjenice vezane uz zagađenje plastikom koje će se emitirati nekoliko puta dnevno.

Organizatori se nadaju kako će fotografije, zajedno s porukama o štetnosti upotrebe jednokratne plastike, potaknuti naše sugrađane i posjetitelje grada Rijeke na odgovorniju upotrebu plastike jer – plastična nikako nije fantastična!

(Foto: Rotary club Rijeka Novi val)

Kalendar događanja