Rijeka, grad koji u nevjerojatnoj 2020. godini nosi titulu Europske prijestolnice kulture, nakon dvomjesečne prinudne izoliranosti, vraća se u središte pažnje kulturne javnosti, umjetnika i publike. Radi se o programima koji se u značajnom dijelu odnose na programe projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture, ali i o nizu drugih programa, prvenstveno onih u organizaciji riječkih kulturnih ustanova, kao i drugih partnera.

Dokaz da projekt Europske prijestolnice kulture ide dalje

Prije mjesec dana smo najavili kako projekt EPK ide dalje, unatoč svim problemima s kojima se susreo, prvenstveno vezanim uz epidemiju koronavirusa, što je izazvalo niz financijskih poteškoća. Danas želimo pokazati da projekt stvarno ide dalje. Želim zahvaliti svima koji su se angažirali na ovom nimalo lakom zadatku prilagodbe programa novim okolnostima. Osigurana je dovoljna količina sredstava da se tako izmijenjeni program realizira do kraja godine, a dio programa predviđamo i za prvu polovinu 2021. godine“, poručio je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, izrazivši uvjerenje kako je pred nama uzbudljivo ljeto u prijestolnici.

Pročelnik Odjela za kulturu Ivan Šarar istaknuo je kako su financije predviđene za prvotno zamišljen program Europske prijestolnice kulture, koji se trebao odvijati od trenutka proglašenja epidemije krajem ožujka do kraja godine, svedene na nešto od manje od 50% planiranih. Skupi programi i oni za koje je procijenjeno da su neizvedivi u trenutnim okolnostima u potpunosti su otkazani.

Zadržani su svi projekti nezavisne kulturne scene, odnosno projekti udruga, civilnih inicijativa i pojedinačnih umjetnika. Također, zadržani su i oni programi koji su na natječaju tvrtke Rijeka 2020 ostvarili sufinanciranje, od klasičnih kulturnih programa do programa Zelenog vala, kao i programi koji su mimo natječaja bili inkorporirani u program. Naime, jedna bitnih ideja EPK 2.0. je zadržavanje svih nezavisnih programa, jer smo svjesni da njima u ovoj, ali i idućim godinama teže zbog financija“, kazao je pročelnik Ivan Šarar.

Značajan dio ljetnih programa u produkciji Rijeke 2020

Jedan od najvažnijih partnera Grada Rijeke u provedbi projekta Europske prijestolnice kulture svakako je Sveučilište u Rijeci, koje nizom programa, a prvenstveno onih vezanih uz DeltaLab i promišljanje riječkog urbaniteta, obogaćuje ljeto u Rijeci.

Veliko finale svakako će biti osnivanje i otvaranje urbanih studija, jedinstvenog poduhvata ne samo u Hrvatskoj već i regiji. Bit će to poslijediplomski specijalistički studij koji je utoliko specifičan što povezuje različite znanstvene grane i nudi jedno novo promišljanje urbaniteta na primjeru Rijeke“, poručila je rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija.

Značajan dio ljetnih programa u Rijeci bit će u produkciji tvrtke Rijeka 2020, osnovane s ciljem provođenja projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture.

Drago mi da će svi građani i posjetitelji Rijeke moći ovog ljeta vidjeti jedan izniman program. Većina najsnažnijim momenata ovog ljeta nisu nastali preko noći, to su programi koji se pripremaju u zadnje četiri godine u snažnu potporu svih ljudi u Rijeka 2020. Da nije bilo tog rada u suradnji s brojnim partnerima ne bismo danas imali tako veliko, snažno i dobro ljeto“, poručila je direktorica Rijeke 2020 Irena Kregar Šegota.

Brojne programe najavili su na današnjoj konferenciji i intendant HNK Ivana pl. Zajca Marin Blažević, ravnatelj MMSU-a Slaven Tolj, ravnatelj HKD-a na Sušaku Edvin Liverić, ravnateljica Gradskog kazališta lutaka Rijeka Magdalena Lupi Alvir, ravnateljica Art-kina Slobodanka Mišković, ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka Niko Cvjetković, ravnatelj Muzeja grada Rijeke Ervin Dubrović, te Davor Mišković, udruga Drugo more/pravac Dopolavoro EPK.

Zajedništvo riječkih ustanova

Desetak glazbenih festivalskih i koncertnih vikenda, tridesetak dramskih i plesnih predstava te stand-up nastupa, desetak izvedbi klasične glazbe, zborova, opere, orkestra, petnaestak izložbi i posebnih atrakcija, među njima i veličanstvena izložba – najveća posvećena Rijeci ikada do sada – Fiume Fantastika: fenomeni grada samo su dio najavljenog bogatog ljetnog kulturnog programa koji će se odvijati u Rijeci tijekom srpnja i kolovoza.

Zahvaljujući velikoj uloženoj energiji u preoblikovanje EPK programa, te zajedništvu svih riječkih ustanova u kulturi, tvrtke Rijeka 2020, brojnih udruga i pojedinaca – Rijeka opravdava svoju EPK titulu i s ponosom nastavlja biti grad u kojem kultura ovo ljeto diše na svakom koraku.

Već su i svibanj i lipanj, prateći smanjivanje mjera socijalnog distanciranja, riječkoj publici donijeli više kazališnih manjih formata, izložbe, dječje predstave i filmske projekcije, a početkom ljeta zahuktava se gradski kulturni šušur i, bez velike pompe, Rijeka ponovo tiho brege dere i ostaje najzanimljivija ovogodišnja destinacija.

Program, koji se još uvijek nadopunjava, osim nabrojanih festivala i koncerata, klasičnih glazbenih izvedbi te izložbi donosi i dvadesetak dramskih izvedbi za djecu, Dječji festival Tobogan, filmske projekcije u Ljetnom Art-kinu, otvorenja trajnih skulptura na umjetničko-turističkoj ruti Lungomare Art, te događanja u desetak manjih mjesta tzv. 27 susjedstava, na području Primorsko-goranske županije, a programi od rujna nadalje donose još i veće priče u otvaranju infrastrukturnih objekata, Muzeja Grada i Dječje kuće, koje Rijeka gradi u bivšoj tvornici Rikard Benčić, budućem kvartu kulture.

120 pojedinačnih događanja u Rijeci i okolici

U godini koja je počela sjajno, pa se preobrazila svjetsku pandemiju, riječka kultura je tek nakratko zaustavljena, a najava samo dijela ljetnih događanja pokazuje da se Rijeka nije predala. Oko 120 pojedinačnih događanja u Rijeci i okolici tijekom srpnja i kolovoza najavljeno je danas na velikoj konferenciji za medije, uz napomenu da će se ljetni program još nadopunjavati te da će sva događanja biti i dodatno pojedinačno najavljivana tijekom nadolazećih tjedana.

Veći dio datuma i lokacija izvedbi već sada je poznat. Exportdrvo, zgrada bivšeg lučkog skladišta, koju je Grad Rijeka nedavno dobio u koncesiju, ugostit će dvadesetak programa u samo dva ljetna mjeseca, a u njoj nastavlja biti živo i nakon kolovoza.

Trg Riječke Rezolucije u centru grada postaje nova lokacija za izvedbe dramskih plesnih i lutkarskih predstava, stand-up nastupe i klasične koncerte.

A diljem grada, pa i bitno šire, u mjestima Kvarnera i u većem broju susjedstava na području Primorsko-goranske županije, održavaju se programi koji će držati budnom i širu lokalnu zajednicu.

Ljetni programi u Europskoj prijestolnici kulture
(Raspored prema lokacijama i terminima događanja)

Exportdrvo, Delta, Rijeka

pet 3. srp 2020.

21:00 Kralj Edip [predstava za mlade i odrasle] – premijera
Režija: Luciano Delprato
Koprodukcija: Hrvatska drama HNK Ivana pl. Zajca i Gradsko kazalište lutaka Rijeka [ZAJC LAB]

sub 4. srp 2020

21:00 Kralj Edip, Sofoklo [predstava za mlade i odrasle] – repriza
Režija: Luciano Delprato
Koprodukcija: Hrvatska drama HNK Ivana pl. Zajca i Gradsko kazalište lutaka Rijeka [ZAJC LAB]

pet 10. srp 2020

10:00 – 02:00 Ri Rock, Rijeka, “Zvukom preko vode”, glazbena manifestacija

sub 11. srp 2020.

10:00 – 24:00 Ri Rock, Rijeka, “Zvukom preko vode”, glazbena manifestacija

pon 20. srp 2020.

21:00 – 22:00 Port of Dance / Collective Dope – Jenna Jalonen: BEAT „I just wish to feel you“, plesna predstava

pet 24. srp 2020.

17:00 – 00:00 Distune promotion i URK iz Zagreba (klub Močvara), “Swam up Rijeka”
Ili Distune promotion i Pozitivan ritam  “Natrag u budućnost – Od klasične do moderne jazz avanture”

pet 31. srp 2020.

20:30 Julije Cezar u Egiptu – iznova, Georg Friedrich Handel [opera] – premijera
Dirigent: Ville Matvejeff
Dramaturg-redatelj: Marin Blažević

ned 2. kol 2020.

10:45 – 11:45 G.I.S, Europski dani jazza, glazbeni festival

sub 8. kol 2020. – sub 29. kol 2020.

Histerične mašine, Bill Vorn/Interaktivna robotička instalacija

čet 13. kol 2020. – pet 13. stu 2020.

Usijano more – središnja izložba pravca Dopolavoro

pet 14. kol 2020

Popodnevno-večernja plesna zabava TIPSY  na otvorenom/ KOI KOI – riječki klupski format

čet 20. kol 2020. – sub 31. lis 2020.

Fiume Fantastika: Fenomeni grada / OTVORENJE

čet 27. kol 2020. – sub 19. ruj 2020.

Dopolavoro: instalacija Saše Sedlačeka – Oblomo: Zaposlen lijenošću

čet 27. kol 2020. – sub 19. ruj 2020.

Dopolavoro: izložba Nikole Bojića – Terra Effluviens

pet 28. kol 2020.

07:30 – 08:30 Pozitivan ritam, Pula, Natrag u budućnost-od klasnične do moderne jazz avanture-festival

sub 29. kol 2020.

07:30 – 08:30 Pozitivan ritam, Pula, Natrag u budućnost-od klasnične do moderne jazz avanture

sub 18. ruj 2020.

09:00 – 10:00 Atma Mundi (Zoran Majstorović), “Glazbene migracije”, koncertni program

Trg Riječke rezolucije, Rijeka

pet 26. lip 2020.

21:00 Ivanu Matetiću Ronjgovu, zborski koncert
Opera HNK Ivana pl. Zajca u suradnji s Ustanovom „Ivan Matetić Ronjgov” – zborska večer posvećena 140. godišnjici rođenja i 60. godišnjici smrti Ivana Matetića Ronjgova

sub 27. lip 2020.

21:00 Ivanu Matetiću Ronjgovu, zborski koncert

pon 29. lip 2020.

20:00 Izgubljena priča: Ivica i Marica

uto 30. lip 2020.

20:00 Izgubljena priča: Ivica i Marica

sri 1. srp 2020.

20:00 Izgubljena priča: Ivica i Marica

čet 2. srp 2020.

21:00 Festival inkluzivne scene / Port of Dance: Markéta Stránská – FLY!, plesna predstava

pet 3. srp 2020.

21:00 Festival inkluzivne scene: Inkluzivni plesni kolektiv Magija, retrospektiva inkluzivnih radova

22:00 prezentacija UHVATI FILM festivala

sub 4. srpnja

20:00 / 21:00 / 22:00 Festival inkluzivne scene: Pučko otvoreno učilište Zagreb: Da smo mi netko / DIVERT/IMRC & Martina Tomić: Đavolji odvjetnik / Pučko otvoreno učilište Zagreb, koncert inkluzivnih deaf bendova: EnTre, Drummers Company, Deaf Bend DLAN

uto 7. srp 2020.

21:00 Aleks Curać Šarić: Budimo realni / stand-up

sri 8. srp 2020.

20:00 Tri praščića

čet 9. srp 2020.

20:00 Tri praščića

pet 10. srp 2020.

20:00 Tri praščića

sub 11. srp 2020.

20:00 Tri praščića

sri 15. srp 2020.

21:00 Simfonijski koncert “Postani Rijeka – Adams, Shostakovich”
Riječki simfonijski orkestar pod dirigentskim vodstvom maestra Villea Matvejeffa

čet 16. srp 2020.

18:00 Otvaranje Festivala Tobogan (Cirkus Triko Teatar, Kišni razdraganci)

pet 17. srp 2020.

20:00 Koka Kokone

sub 18. srp 2020.

20:00 Koka Kokone

ned 19. srp 2020.

20:00 Koka Kokone

čet 23. srp 2020.

21:00 – 23:00 Gala koncert – Nessun Dorma 1
Riječki simfonijski orkestar pod dirigentskim vodstvom maestre Beatrice Venezi

pet 24. srp 2020.

21:00 – 22:00 Goran Vugrinec: Detalji, stand-up

sub 25. srp 2020.

21:00 – 23:00 Gala koncert – Nessun Dorma 2

uto 28. srp 2020.

21:00 – 22:00 Port of Dance / Joy Alpuerto Ritter: Babae, plesna predstava 

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca, Verdijeva ul. 1, Rijeka

pet 19. lip 2020.

20:00 – 21:00 EPK program Carski koncert: Riječki simfonijski orkestar uz solista Gorana Filipeca na klaviru

sri 24. lip 2020.

20:00 – 22:00 EPK program “Vježbanje života – drugi put” /Esercitazione alla vita – seconda volta, premijera Režija: Marin Blažević

čet 25. lip 2020.

20:00 – 22:00 “Vježbanje života – drugi put” /Esercitazione alla vita – seconda volta
Režija: Marin Blažević

pet 26. lip 2020.

20:00 – 22:00 “Vježbanje života – drugi put” /Esercitazione alla vita – seconda volta
Režija: Marin Blažević

sub 27. lip 2020.

20:00 – 22:00 “Vježbanje života – drugi put” /Esercitazione alla vita – seconda volta
Režija: Marin Blažević

pon 29. lip 2020.

20:00 – 22:00 “Vježbanje života – drugi put” /Esercitazione alla vita – seconda volta
Režija: Marin Blažević

uto 30. lip 2020.

20:00 – 22:0 “Vježbanje života – drugi put” /Esercitazione alla vita – seconda volta
Režija: Marin Blažević

čet 2. srp 2020.

21:00 – 22:30 Iz novog svijeta – simfonijski koncert
Na programu djela Mozarta i Dvoraka

pet 3. srp 2020.

21:00 – 22:30 Iz novog svijeta – simfonijski koncert

uto 7. srp 2020.

21:00 Evita, mjuzikl
Režija: Renata Carola Gatica

sri 8. srp 2020.

21:00 Evita, mjuzikl
Režija: Renata Carola Gatica

pon 20. srp 2020.

21:00 Gospođa Ministarka, Branislav Nušić [premijera]
Režija: Tatjana Mandić Rigonat

sri 22. srp 2020.

21:00 Gospođa Ministarka, Branislav Nušić
Režija: Tatjana Mandić Rigonat

čet 23. srp 2020.

21:00 Gospođa Ministarka, Branislav Nušić
Režija: Tatjana Mandić Rigonat

pet 24. srp 2020.

21:00 Gospođa Ministarka, Branislav Nušić
Režija: Tatjana Mandić Rigonat

čet 30. srp 2020.

21:00 Plamteća voda/ Burning water [pretpremijera]
Koreografija: Andonis Foniadakis

pet 31. srp 2020.

21:00 EPK program Plamteća voda/ Burning water [pretpremijera 2]
Koreografija: Andonis Foniadakis

Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Ul. Blaža Polića 6, Rijeka

pet 19. lip 2020.

18:00 Sretna kućica

sub 20. lip 2020.

11:00 Sretna kućica

18:00 Sretna kućica

uto 23. lip 2020.

18:00 Palačinka mog života

sri 24. lip 2020.

18:00 Palačinka mog života

čet 25. lip 2020.

18:00 Palačinka mog života

pet 26. lip 2020.

18:00 Palačinka mog života

sub 27. lip 2020.

11:00 Palačinka mog života

18:00 Palačinka mog života

čet 27. kol 2020.

18:00 Ježeva kućica

pet 28. kol 2020.

18:00 Ježeva kućica

sub 29. kol 2020.

11:00 Ježeva kućica

18:00 Ježeva kućica

Ljetno Art-kino, Rijeka

sri 1. srp 2020.

21:30 – 24:00 Fellini srijedom: Osam i pol

Fellini 1920-2020 Obilježavanje stogodišnjice rođenja talijanskog redatelja Federica Fellinija nastavlja se srpanjskim srijedama u Ljetnom Art-kinu.

pet 3. srp 2020.

21:30 – 23:30 Kultne komedije: Riba zvana Wanda
Program Kultnih komedija u srpnju donosi filmske naslove koje svi(pre)poznajemo, ali ih svakako želimo opet pogledati na velikom platnu.

uto 7. srp 2020.

21:30 – 23:30 Kultne komedije: Trgovci

sri 8. srp 2020.

21:30 – 24:00 Fellini srijedom: Giulietta od duhova

sub 11. srp 2020.

21:30 – 23:30 Kino Mediteran: Mračne priče

Kino Mediteran već tradicionalno uplovljava u našu ljetnu rezidenciju,a ove godine od 11. do 12. srpnja sa sobom donosi dva nagrađivana filma.

ned. 12. Srp 2020.

21:30 – 23:00 Kino Mediteran: Yalda, noć oprosta

uto 14. srp 2020.

21:30 – 24:00 Kultno kino: Divlja horda

Sri 15. srp 2020.

21:30 – 23:30 Fellini srijedom: Ulica

sri 22. srp 2020.

21:30 – 24:00 Fellini srijedom: Casanova

čet 23. srp 2020.

00:00 – 00:15 Fellini srijedom: Casanova

pet 24. srp 2020.

21:30 – 23:30 Kultne komedije: Annie Hall

sri 29. srp 2020.

21:30 – 24:00 Fellini srijedom: Satyricon

Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Krešimirova 26c, Rijeka

pon 1. lip – sri 15. srp 2020.

Tko je dozvao tišinu

pet 12. lip – pet 10. srp 2020.,

Tijela na pozornici

čet 16. srp – čet 23. srp 2020.

MMSU programi za Tobogan 2020

pet 24. srp – ned 30. kol 2020.

Covid

sri 29. srp – sub 29. kol 2020.

90e: lokalne  

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskoga primorja, Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka

pet 3. srp 2020.

20:00 – 21:00 Port of Dance / Viktor Černický: PLI, plesna predstava

sri 15. srp 2020.

20:00 – 21:00 Port of Dance / Máté Mészáros: Mechanics of Distance, plesna predstava  

Hrvatski kulturni dom na Sušaku, Strossmayerova 1, Rijeka

pet 26. lip 2020.

18:00 / 20:30 Flash Dance Unit, završna produkcija

sub 27. lip 2020.

18:00 / 20:00 Plesna grupa Flame, završna produkcija 

Galerija Kortil, Ul. Strossmayerova 1, Rijeka

čet 18. lip 2020. – čet 9. srp 2020.

Neizvjesna izložba – 2. dio

sri 15. srp 2020. – pet 31. srp 2020.

Iva Mrčela: I’m Watching You, izložba  

Gradska knjižnica Rijeka, Ogranak Trsat

čet 25. lip 2020.

18:30 – 19:30 “Špajza” u gostima: predavanje o kompostiranju u stanu

čet 2. srp 2020.

18:30 – 19:30 Kozlići u gostima: Malo papirnato kazalište iliti kamišibaj u Gradskoj knjižnici Rijeka

Gradska knjižnica Rijeka, Središnji odjel Palača Modello

sub 4. srp 2020.

10:00 – 13:00  Femwiki radionica; radionica uređivanja članake na Wikipediji s naglaskom na žensku povijest. Radionicu organiziraju Udruga Pariter i Clubture, a izvodi Željko Blaće.  

Delta Lab (Ivex), Delta 5, Rijeka

čet 25. lip 2020. – pet 24. srp 2020.

Dopolavoro: Izložba Igora Eškinje – Sanjaju li biljke sutrašnjicu?
Otvorenje: četvrtak, 25. 6. 2020. u 20 sati Radno vrijeme galerije: pon-pet 17-21 h

sri 26. kol 2020.

Cijeli dan Future Architecture Platform: Publishing School 

Ostale brojne lokacije na području Rijeke i šire okolice:

Drenova, Zavičajni muzej Drenova, Drenovski put 138A

čet 18. lip – sub 18. srp 2020.

Granična četvrt 27 susjedstava
Nositelji inicijative: Udruga Bez granica (Rijeka), Udruga Dren (Rijeka), Muzej Grada Rijeke – Zavičajni muzej Drenova

Fužine

čet 25. lip 2020.

Fuzzy Speculations on Neighbourhoods: razgovor na temu “spekulativnih suvenira” namjenjenih budućim susjedima 27 susjedstava
18:00 – 19:00 sati @ Zoom link https://tinyurl.com/y9vusqnd 

Korzo, Rijeka

pet 26. lip 2020.

17:00 / 18:00 Festival inkluzivne scene: Prezentacija inkluzivne plesne radionice Kristine Paunovski

Lovranska Draga

pet 26. lip 2020.

16:00 – 20:00 Otvorenje Puli Malina – Lungomare Art
Protokolarni dio kod instalacije, a zatim zabavni dio na lokaciji u blizini.

Hartera, Rijeka – razne lokacije

sub 27. lip 2020.
11:00 – 22:00 KVARTera: svečano otvaranje
Gdje: razne lokacije u Harteri, Vodovodnoj ulici i Ružićevoj ulici

Filodrammatica, Korzo 24 a, Rijeka

pon 29. lip 2020.

Cijeli dan Diversity Mixer radionica I
Radionica za ustanove, tvrtke, organizacije, freeleancere u sektoru kulturnih i kreativnih industrija na temu upravljanja različitošću

uto 30. lip 2020.

Cijeli dan Diversity Mixer radionica II

Molo Longo, Riječki lukobran, Rijeka

sri 1. srp 2020.

Ebriphone – svečano otvaranje Zvučna instalacija na Molo longu, u suradnji sa Linz Export Austria,Federalno ministarstvo Republike Austrije i Gradom Bakrom.

sub 11. srp 2020.

18:00 – 20:00 Balhazarov Uragan: svečano otvorenje

Brseč

pet 3. srp 2020.

Otvorenje: Potezi i Rezovi – Lungomare Art
Svečano otvorenje umjetničke instalacije Potezi i Rezovi Sofie Thorsen u parku na samom početku Brseča kod boćališta. Otvorenje u organizaciji lokalne udruge Građani Brseča

Terase nebodera na Kozali, Ul. Ante Kovačića 6, 51000, Rijeka

sub 4. srp 2020.

Grad među oblacima – Terase nebodera na Kozali: stručna vodstva

Grobničko polje

čet 9. srp 2020.

20:30 – 22:00 Dopolavoro: generalna proba predstave skupine BADco. – Rad panike

pet 10. srp 2020. – sub 11. srp 2020.

20:30 – 22:00 Dopolavoro: predstava skupine BADco. – Rad panike

Ribarnica Rijeka, Ul. Vatroslava Lisinskog 12B

pet 10. srp 2020.

11:00 – 13:00 Otvorenje Meštri – Lungomare Art
Svečano otvorenje umjetničke instalacije Meštri Pavela Mrkusa na galeriji riječke ribarnice za vrijeme rada same ribarnice 

Gomirje

sub 11. srp 2020.

12:00 – 22: 30 Gomirje Harmonika Mundijal 2020.  27 susjedstava  

Školjić / Vodovodna i Ružićeva ulica u Rijeci

ned 12. srp 2020. – ned 19. srp 2020.

Rijeka murala
Gdje: Školjić / Vodovodna i Ružićeva ulica

Dobrinj, otok Krk

ned 12. srp 2020. – sri 30. ruj 2020.

Stars & Guitars
Gdje: Gallery Infeld, 51511, Dobrinj, Croatia

Plaža Grčevo, Rijeka

sub 18. srp 2020.

Balthazagradsko kupalište – otvorenje

Otok Unije

sub 18. srp 2020.

Praznik u čast vjetru
27 susjedstava

Novi Vinodolski

sri 29. srp 2020

Novljanski ljetni šušur
27 susjedstava
Novi Vinodolski – dvorište Rodne kuće braće Mažuranić, Stari grad

Gornji Kuti

pet 7. kol 2020.

Sretno selo Kuti
27 susjedstava

Kostrena

sub 22. kol 2020.

U potrazi za srcem Kostrene
27 susjedstava
Kuća kostrenskih pomoraca, Sv. Barbara, Kostrena

Otok Rab

Cijelu godinu
Rab Archeological Traces
27 susjedstava
Nositelji inicijative: Centar za kulturu Lopar, Pučko otvoreno učilište Rab, Turistička zajednica grada Raba

Online

sub 27. lip 2020.

Vozim ti priču

sri 1. srp – pet 31. srp 2020.

FEKP19 – natječaj za kratku priču za mlade autorice i autore

Zasad nepoznate lokacije:

pet 10. srp 2020.

21:30 – 23:30 Kultno kino: Rocky

pet 17. srp 2020.

08:00 – 09:00 Sailor – glazbeni festival/LET 3 i…

 

Kalendar događanja

Predstava
 • 03.07. – 04.07.
 • (21:00)

“Kralj Edip” – klasik za nove generacije

Jedan od najnagrađivanijih umjetnika iz Cordobe, Luciano Delprato, ponudit će suvremeno čitanje klasične dramske literature te ovaj lektirni naslov mladoj publici....

Detaljnije

Obilazak
 • 04.07.
 • (10:00)

„Neboderi: Grad među oblacima“

Dođite poslušati priču o riječkim neboderima, saznajte kako aktivirati svoj krov uz savjete Sekcije, a na kraju ponesite uspomenu u obliku fotografije ili crteža s radionice skiciranja gradskih vizura....

Detaljnije

Predstava
 • 03.07.
 • (20:00)

Port of Dance: Viktor Černický “PLI”

„PLI“ kombinira 22 stolice i jednog posvećenog čovjeka. Na maloj platformi Viktor Černický odlučno ulazi u pokušaj neodređene konstrukcije, rekonstrukcije i dekonstrukcije svemira...

Detaljnije

Festival
 • 04.07.
 • (10:00)

U Harteru na Kvarteru, u epizodi: Ulični sport

Posjetitelje očekuje vođena planinarska šetnja do Žaklja, radionica urbanog penjanja, prezentacija Skateboard kluba Kvarner, urbana biciklistička tura od Konta do Hartere...

Detaljnije

Festival
 • 04.07. – 05.07.
 • (09:00)

Kantrida FKK 2020: Svečano otvorenje uz ponoćnu operu

Raznolikim programom na plaži Ploče, čiji će vrhunac biti ponoćna premijera “Opere Navale” Zorana Majstorovića, svečano će se otvoriti manifestacija Kantrida FKK 2020 ...

Detaljnije

Izložba
 • 05.07.
 • (11:00)

Likovna izložba “Pul Kaštela”

Na izložbi sudjeluju umjetnici iz svih krajeva Hrvatske, a od 2009. godine izložba je i međunarodnog karaktera....

Detaljnije

Skip to content