Ljetne projekcije KineDok na Molo Longu

Ovaj češki dokumentarac u režiji Jana Foukala priča je o čehoslovačkoj „tramping“ subkulturi – pokretu koji je pokušao imitirati idealizirani Divlji zapad, slijedeći tradiciju „imitiranja Amerike“ u komunističkoj Čehoslovačkoj.

KineDok je jedinstveni međunarodni projekt, filmski klub i alternativna distribucijska platforma koja donosi projekcije autorskih dokumentarnih filmova, uz razgovore s autorima i raznim stručnjacima o filmu, kao i druga zanimljiva popratna zbivanja.

Prošle godine pokrenuto je pilot-izdanje KineDoka, a na 19 različitih lokacija diljem Hrvatske održano je preko 120 projekcija autorskih dokumentaraca pred preko 1500 posjetitelja! Filmovi su se gledali u bircevima, na trgovima, u galerijama i muzejima, a katkad i u noćnim klubovima – ali uvijek pred vjernom publikom i zaljubljenicima u dokumentarce.

KineDok, kojeg u Hrvatskoj organizira udruga Restart iz Zagreba, ove godine predstavit će se i u Rijeci u suradnji s udrugama Ri Rock i Kombinat. Nakon ljetnih projekcija jesenski ciklus projekcija održat će se u prostorima Omladinskog kulturnog centra Palach.

ULAZ na sve projekcije je BESPLATAN.