Lučka uprava Rijeka potpisala je danas ugovor vrijedan 1.384.198,75 kn s tvrtkom Elektro-energetika d.o.o., Zagreb za nabavu i ugradnju led rasvjete na riječkom lukobranu.

Prema ugovorenim rokovima cijeli postupak nabave i ugradnje led rasvjete trajat će 120 dana, a obuhvaća zamjenu stupova i lampi na riječkom lukobranu u dužini od cca 1700 metara.

Radovi započinju u idućih 10 dana, izvodit će se u nekoliko faza i bit će okončani do kraja svibnja ove godine.

Ekološki održiva javna rasvjeta

Ovim projektom cijeli riječki lukobran dobiva ekološki održivu i energetski učinkovitu javnu rasvjetu kojom se osigurava minimalna potrošnja električne energije, niski troškovi održavanja i minimalna emisija CO2.

Tako će omiljena šetnica Riječana kroz tri mjeseca zasjati novim sjajem u svojoj punoj dužini i dati putničkoj luci i užem centru Rijeke novu vizuru s kopna i mora.

Zamijenit će se stupovi i lampe na riječkom lukobranu u dužini od oko 1700 metara

Zamijenit će se stupovi i lampe na riječkom lukobranu u dužini od oko 1700 metara

Projekt sufinanciran EU sredstvima

Ovo je još jedan projekt Lučke uprave Rijeka koji se sufinancira EU sredstvima. Radi se o programu Susport, Interreg Italy – Croatia u kojem predviđeni ukupni proračun Lučke uprave Rijeka iznosi 440.000,00 EUR-a (cca 3.319.000,00 kn), a model financiranja je 85% iz Interreg programa i 15% vlastitih sredstava.

U 2022. godini Lučka uprava Rijeka je planirala sredstva iz programa Susport utrošiti za projekt osvjetljenja riječkog lukobrana, za punionice električnih automobila i nabavku električnog vozila te druge rashode i troškove predviđene projektom.