Pod velikim šatorom na prostoru bivšeg kluba Tenk, sinoć je krenuo koncertni program 11. SDF-a, koji je otvoren niskom hitova hrvatske pop i dance scene devedesetih. Iako brojni članovi publike nisu niti bili rođeni kada su Minea i I. Bee žarile i palile domaćim top ljestvicama, to ih nije spriječilo da ih sve snage pjevaju stihove pjesama kao što su Good Boy, Rano, Vrapci i komarci, Šumica, Cigareta, Godinama…

Povratak koncertima uživo pred velikim brojem ljudi djelovao je blagotvorno i na izvođače i na publiku, što je najviše do izražaja došlo tijekom „a capella“ izvedbe refrena popularnog „Djeteta u vremenu“ grupe Let 3, što je u savršenoj izvedbi ujedinila dvije tisuće grla. Mrle, Prlja i društvo „kumova“ riječke rock scene otprašili su nadahnuti i nabrijani set, popraćen energičnim scenskim nastupom tijekom kojeg je doslovno „letjelo perje“.

Prvu koncertnu večer zaključio je dragi gost riječkih studenata Vojko V. koji je povezao svoje nove i stare hitove u rapidnu nisku „brzookidajućih“ stihova, praćenih neumornim glasovima iz publike.

Koncertni program Student Day Festivala nastavlja se i večeras. Vrata se otvaraju u 19 sati, a nastupaju Z++, Zabranjeno pušenje, whoo see i Vanillaz. Ulaz je besplatan uz covid potvrdu ili negativan test, a testiranje po cijeli od 40 kuna provode djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Uz glazbeni program, Student Day Festival tijekom čitavog tjedna donosi i zabavne, edukativne, sportske i kulturne sadržaje, pa je tako jučer održana International Dinner Night na kojoj su studenti na međunarodnoj razmjeni predstavili svoje lokalne specijalitete. Danas su se u holu Zgrade sveučilišnih odjela predstavile studentske udruge, nakon čega je započela radionica izrade prirodne kozmetike na istom mjestu. Subota je sportski dan, pa će okupljeni timovi pokazati svoje vještine u nogometu i košarci, a svi zainteresirani mogu se pridružiti fitness treningu koji vode treneri riječkog Centra Active.

Festival organiziraju Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i RIKUP uz pokroviteljstvo Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije te Sveučilišta u Rijeci. Glavni sponzor je Karlovačka pivovara, pokrovitelji su Erste banka i JGL, a medijski partneri Torpedo Media i Laganini FM te studentski portal Kišobran.