Pod velikim šatorom podignutim na lokaciji bivšeg kluba Tenk glazbeni program krenut će od 19 sati kada će atmosferu zagrijati DJ Voljen. U 20 sati nastupit će Minea koju slijedi kolegica s pop i dance scene 90-ih I. Bee, odnosno Ivana Banfić. U 22 sata na pozornicu će se popesti riječke rockerske snage iz benda Let 3, a večer će nastupom od 23:45 sati do 1 sat ujutro zaključiti popularni majstor brze rime Vojko V.

Ulaz na koncerte je slobodan, uz covid putovnicu ili negativan test koji se može napraviti i na ulazu. Testiranje će provoditi djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ od 19 do 22 sata, a cijena testa bit će 40 kuna.

Foto: SDF, press

Darivanje krvi i stand-upovi u humanitarnom dijelu programa

I prije koncertnog dijela, 11. Student Day Festival ponudio je pregršt zabave, edukacije i druženja kroz niz dobro posjećenih programa. Otvaranje je pripalo humanitarnim aktivnostima – na dva stand-up nastupa sredstva za fond #spasime prikupljali su komičari Antonio Morić, Mario Šantek (Rijeka Smijeha), Saša Turković (Lajnap Comedy), Igor Drljo i Tihomir Paravina (Studio smijeha), dok je darivanje krvi na Kampusu okupilo 23 humana donora, od kojih čak petero krv darovalo prvi puta.

U sklopu SDF-a u Art kinu održana je projekcija filma “Divlje priče”. Student Day Festival ove je godine u suradnji s Muzejem grada Rijeke omogućio besplatan ulaz studentima na izložbe ove institucije, uz predočenje studentske iskaznice, sve do kraja listopada.

Uz dvije riječke kulturne institucije, SDF u 11. izdanju surađuje i s Impulse Festivalom koji se također održava ovog tjedna. Poveznicu dvije atraktivne glazbeno-kulturne priče donio je program „SDF meets Impulse“ u sklopu kojeg je jučer održana kulTura, vođena šetnja po „kul“ lokacijama studentske populacije u Rijeci. Jučer je održan i e-games turnir koji je podržao Vizol S, a nakon virtualnih borbi u ringu i na nogometnom terenu, najbolje su nagradili RiKup i JGL.

U subotu Zabranjeno pušenje, who see, Z++ i Vanillaz

Kulturni i edukativni program Student Day Festivala nastavlja se danas. Tijekom cijelog dana traje oslikavanje panoa u sklopu projekta „Before I Graduate“, a od 17 do 19 sati na Odjelu za biotehnologiju Ured za udruge SZ-a i ESN Rijeka održat će International Dinner Night u sklopu koje će studenti na međunarodnoj razmjeni predstaviti svoje lokalne specijalitete.

U petak se, uz nastavak projekta „Before I Graduate“, održava predstavljanje studentskih udruga u holu zgrade Sveučilišnih odjela od 10 do 15 sati. Tada će se održati i radionica brzog oživljavanja RiStart. U nastavku programa, od 15 do 17 sati trajat će radionica izrade prirodne kozmetike i preparata Naturis. U večernjim satima, od 19 do 01, nastavlja se koncertni program, kada će nastupiti who see, Z++ i Zabranjeno pušenje te Vanillaz.

Festival organiziraju Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i RIKUP uz pokroviteljstvo Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije te Sveučilišta u Rijeci. Glavni sponzor je Karlovačka pivovara, pokrovitelji su Erste banka i JGL, a medijski partneri Torpedo Media i Laganini FM te studentski portal Kišobran.