Letu Štuke već su eponimnim debut albumom 2005. na prepad osvojili i publiku i kritiku, koja ih je promptno svrstala među vodeća alter-pop imena regije. Idući dugosvirajući materijali – “Proteini i ugljikohidrati”, “Brojevi računa”, “Topla voda” – iznjedrili su novi niz hitova i potvrdili kultni status benda među sve širim krugom obožavatelja.

U tome je glavnu ulogu imala Šaranova jezgrovita, vrlo intimna i uvijek aktualna lirika, bolna kada njome precizno secira stanje u društvu, a nježno okrutna kad se bavi ljubavnom tematikom. Pamtljive stihove i stilsku raskoš pjesama prate energični nastupi redovito ispraćeni ovacijama, zahvaljujući čemu su Letu Štuke već godinama visoko na popisu bendova čiji se koncerti ne propuštaju.

Možda nije naodmet citirati i jednog skorog gosta Zvečke, Darka Rundeka, za kojeg su Letu Štuke “autorski najjači bend koji se pojavio u ovom stoljeću zapadno od Pekosa.”

Riječkoj publici sve je to već dobro poznato, pa nema sumnje da će i nastup na vanjskom terenu podvežičkog boćarskog doma, na koji će Štuke sletjeti s uspješnicama nedavno reizdanog legendarnog prvijenca, ali i ostatkom svoje impresivne pjesmarice, biti još jedan za pamćenje.

Ulaznice

Ulaznice za koncert po cijeni od 30 kuna mogu se naći u Dallas Music Shopu, Pajol Baru, Caffe baru Skradin, Celtic Caffeu Bard i Klubu Mladih Rijeka, te na samom ulazu uoči koncerta. Vrata se otvaraju u 20 h, a koncert počinje u 22:00 h.

Zvečka festival će do kraja ljeta još ugostiti i velikane domaće scene Pips Chips & Videoclips te Darka Rundeka i Ekipu. Više informacija dostupno je na Facebook stranici Riječke zvečke.

(Foto: press Riječka zvečka)