Učenički dom Podmurvice uručio je danas Udruzi Rijeka 21 svoju knjižicu „Lanac različitosti 21“, koju su u sklopu istoimenog projekta osmislili i izradili kako bi senzibilizirali javnost na društvenu inkluziju osoba s Down sindromom.

„Uključivanje socijalno isključenih i marginaliziranih skupina u društvene procese, kao i u odgojno-obrazovni rad s našim učenicima, jedan je od ciljeva na naše Ustanove, stoga smo osmislili projekt „Lanac različitosti 2021“ koji je apologija prihvaćanju drugih i drukčijih, promicanju tolerancije i kompromisa te razvijanju socijalnih vještina“, navodi se u priopćenju Učeničkog doma Podmurvice.

Ilustracija ovoga projekta, kao i dugogodišnje suradnje s Udrugom Rijeka 21, jest knjižica istoimena naziva koju je ravnateljica Učeničkog doma Ljiljana Kencel danas uručila predsjednici Udruge Rijeka 21, Amiri Simunić Mešić.

Projekt su povodom Svjetskog dana osoba s Down sindromom osmislile i realizirale profesorice Jelena Krpan, Barbara Maras i Orijana Jeličić, uz podršku ravnateljice Ljiljane Kencel te u suradnji s učenicima i djelatnicima Učeničkog doma Podmurvice.

Knjižica tekstom i slikom prikazuje sve aktivnosti projekta „Lanac različitosti 21“ te stoga ostaje kao trajni spomenik suradnje, podrške i kreativnosti učenika i odgojno-obrazovnih djelatnika te korisnika Udruge Rijeka 21.

Projekt je podržala i Primorsko-goranska županija, a u njega su se uključile odgojno-obrazovne ustanove, vrtići i udruge.