Zbog zabrana uzrokovanih koronavirusnom situacijom te odgodom svih ovogodišnjih poslovnih HT B2Run utrka za listopad, organizatori su u suradnji s partnerom Hrvatskim Telekomom pokrenuli najveći trkački online izazov organiziran ikada do sada u Hrvatskoj, i šire – „HT B2Run Challenge  #ostanidoma“.

Zadatak svih sudionika – članova domaće poslove zajednice bio je pretrčati pet kilometara u svome domu, sve to zabilježiti putem službene Garmin Connect aplikacije i s kratkim videom te objaviti na svojim društvenim mrežama pod oznakom #HTB2RunChallenge #ostanidoma“.

500 trkača stvorilo home.run

„Gotovo pet stotina trkača u dva je tjedna pretrčalo više od 2300 kilometara u #HTB2Run izazovu! Svi zajedno pokazali smo kako izolacija ne mora biti pogubna za naše zdrave navike. I u najtežoj situaciji iskoristili smo naše potencijale i nakon cestovne utrke, traila i trekinga stvorili home run. Osobito mi je drago što su nam se priključili i poslovnjaci iz gradova i mjesta, gdje se se HT B2Run ne održava i otrčali svoju prvu utrku u najvećem sportsko-poslovnom događanju u Hrvatskoj.“ izjavio je Bojan Mušćet, koordinator trkačkih aktivnosti u Hrvatskom Telekomu i ambasador B2Run utrka.

Objavljuje Josip Knežević u Četvrtak, 23. travnja 2020.

Organizacijski tim HT B2Run poslovnih utrka ovu je situaciju prepoznao samo kao još jedan poslovno-sportski izazov te su od #ostanidoma izazova stvorili najveći „kućni trening“ kao zagrijavanje za utrke koje su najavljene u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu. Međutim, zanimljivo je kako se ovom izazovu nisu pridružili poslovnjaci – trkači samo iz ova četiri grada već iz cijele Hrvatske, točnije #HTB2RunChallenge #ostanidoma izazov trčala su 463 poslovnjaka iz 172 mjesta i grada koji su ukupno trčali 21.081 minutu, pretrčavši sveukupno 2.315 kilometara u više od 3 milijuna koraka, a prilikom čega su potrošili 160.198 kalorija!

Humanitarna strana „kućnog“ trčanja

Potaknuti brojem sudionika, sudjelovanjem i prijavama u  #HTB2RunChallenge #ostanidoma izazovu organizatori su odlučili svu pozitivnu energiju pretočiti u dobro i važno djelo te sve pretrčane kilometre, udruživši snage s GRAWE Hrvatska, pridodati velikoj dobrotvornoj trkačkoj inicijativi #PoKRENI. Pozivaju se i izazivaju svi trkači i oni koji će to tek postati da svoje pretrčane kilometre daruju, a GRAWE će ih pretvoriti u donaciju od 100.000 kuna za kupovinu aktivnih proteza djeci s oštećenjem donjih ekstremiteta. Ova akcija započela je 2015. godine, a lani je cilj postignut u rekordnom roku te su kupljene aktivne proteze za prvo troje djece u Hrvatskoj koji na njih nemaju prava preko HZZO-a.

Novi datumi HT B2RUN utrka

Sve HT B2Run poslovne utrke po novom će se rasporedu ipak trčati u listopadu, a ne dijelom u lipnju kako je prethodno najavljeno. Utrka u Zagrebu trčat će se prema već najavljenom rasporedu 1. listopada dok se ostale utrke trče u novim datumima:  8. listopada u Osijeku,  15.listopada u Rijeci i završno 22. listopada u Splitu.

Sve informacije o utrkama i prijavama dostupne su na mrežnim stranicama B2Run utrke.