Tijekom ljeta izvršeni su radovi na tribinama, svlačionicama, prilazu stadionu te sustavu polijevanja i drenaže vrijedni 1.375.000,00 kuna, čime je podignut standard objekta, kako za sportaše tako i za gledatelje te dobivena licenca za odigravanje utakmica druge HNL.

Više od sat vremena utakmica je bila ravnopravna u bitnim segmentima, nešto veći posjed lopte Orijenta 1919 više je bio posljedica igre gostiju nego nadmoći domaćina.

Prvo poluvrijeme sadržajno je bilo puno siromašnije, Krk je očekivano stajao u obrambenom bloku dok je Orijent 1919 kroz posjed lopte bezuspješno pokušavao stvoriti višak u završnici. Zaprijetili su domaćini ozbiljnije jedino na početku (Flego 8, Fumić 14), najbolju priliku do odmora ipak su imali gosti.

Točnije, u 16. minuti Zec je oteo loptu neopreznom Mulcu, krenuo prema Hermanu, obojica su se međusobno naguravali petnaestak metara prije nego što su pali u kaznenom prostoru.

U 54. minuti Kurolt je prošao lijevom stranom, prizemno odigrao Zecu, koji je s nekoliko metara od Hermana promašio prazna vrata. Promašaj dana na Krimeji nije kažnjen!

U zadnjih pola sata Orijent 1919 je podignuo razinu trke, igrači Krka sve su sporije trčali i teže pratili ritam. Zaredale su domaće prilike: dvaput je vratar Mohorovičić spašavao (Smolčić 56, Fatić 59), dvaput su domaći udarci zapeli u bloku (Gerc 72, Liber 72) prije nego što je Monjac propustio realizirati meč-loptu.

U 87. minuti Monjac je varkom tijela ostao na čistini usred kaznenog prostora i loptu poslao visoko preko vratiju.

U ruletu jedanaesteraca više je prisebnosti iskazala momčad Davora Dželalije, koji se nakon pet godina vratio na Krimeju gdje je radio čak 11 godina.

Dželalija je odveo Krk u polufinale županijskog kupa.

Županijski kup – 5. kolo
ORIJENT 1919 – KRK 3:5 (0:0), nakon izvođenja jedanaesteraca
Igralište na Krimeji. Gledatelja 250

Sudac: Marko Linić (Rijeka)
Žuti kartoni: Fumić (Orijent 1919), Perić, Con (Krk)

Strijelci 11m: 0:1 Pejić, Gerc – Mohorovičić brani, 0:2 Mijić, 1:2 Fumić, 1:3 Zec, 2:3 Mulac, 2:4 Con, 3:4 Ivančević, 3:5 Kurolt

ORIJENT
1919:
Herman, Ivančević, Mulac, M. Petrović, Liber (81 Črnko), Šantek,
Fatić (64 Mohorovičić), Monjac, Fumić, Flego (64 Gerc)

KRK:
Mohorovičić, Kovačević, Con, Turkalj, Mihajović (64 Iljazi), Klenovšek,
Mijić, Čuturilo (73 Pejić), Kurolt, Perić (57 Zeko), Zec