Nova postava riječkog brass/punk/rock seksteta Krešo i Kisele Kiše predstavlja novi singl “Šljakerska požuda”, ljubavnu pjesmu čiju glazbu i tekst potpisuje Krešimir Burić, a aranžman cijeli bend.

Posebno za ovu prigodu, novi basist Nikola Felker umjesto bas gitare svirao je kontrabas, koji se u ovom glazbenom izričaju ne vidi i ne čuje pretjerano često.

“Šljakerska požuda” naći će se na albumu “Musik für Idioten” čija je prva polovica objavljena u svibnju, dok se druga očekuje krajem godine.

Poslušajte (i pogledajte) kako zvuči nova postava benda!

Više o Kreši i Kiselim Kišama:

Krešo i Kisele Kiše (možda/vjerojatno?!) 2007. godine oformljuju članovi demoliranog benda “Bjuti Centar”.

Glazba koju ova vesela skupina svira svrstava se u punk/rock oplemenjen“ brass sekcijom, sa zafrkantskim tekstovima “iz naroda”. Većinu pjesama napisao je Krešimir Burić, dok se za aranžman pobrine cijeli bend.

Album prvijenac “Još ti nije kasno” snimljen je 2009. godine te je izdan pod etiketom Fat Brek.
Drugi album “Još ti nije jasno da ti nije kasno” (također Fat Brek) snimljen je 2013. godine. Na albumu gostuju Shamso 69 (Brkovi), Kristina Radovčić (The Blondes, Šajeta), te Zoran Štajduhar Zoff (Grč).

Godine 2015. snimljeni su spotovi za pjesme “Uvijek” i “Inače?!”. KKK iste godine nastupa na zagrebačkoj Šalati kao podrška Hladnom pivu, na proslavi njihovog 25. rođendana.
Treći album, ”U potrazi za bijelim zecom” (Fat Brek) izlazi u rujnu 2016.

Snimljen je u studiju HRT- a, kao nagrada za pobjedu treće sezone festivala “HR demo klub”. U suradnji s Ri Teatrom snimljen je spot za najavni singl trećeg albuma ”Veseli stroj”.

Krajem 2017., povodom 10 godina postojanja, Krešo i društvo snimaju live album u riječkom Palachu. Audio/video materijal objavljen je u travnju 2018. pod nazivom “Četvrta simfonija”.
Krajem iste godine, Kreši i društvu pripada laskava titula „Demo bend desetljeća“, koju im dodjeljuje udruga Ri-Rock, organizator jednog od najdugovječnijih glazbenih festivala u Europi.
U svibnju 2020. objavljena je prva polovica albuma “Musik für Idioten”, dok se druga polovica očekuje do kraja ove godine.

Članovi benda su Krešimir Burić, Krešimir Kunda, Petar Tepšić, Igor Blašković, Nikola Janeš i Nikola Felker.

Bend je dosad odsvirao troznamenkasti broj koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu, trenutno broji šest članova, a datume budućih koncerata, kao i sve ostale informacije, možete pronaći na službenoj facebook stranici www.facebook.com/kresoikiselekise.