Krešo i Kisele Kiše predstavljaju novi singl „Uzalud pitaš“. Riječ je o obradi Haustorove pjesme iz sad već davne 1987. godine, koja je ujedno i prvi singl s nadolazećeg albuma.

„Sedam pjesama, uključujući “Uzalud pitaš”, snimljeno je tik pred pandemiju koronavirusa, pa bi točnije bilo napisati da singl najavljuje prvu polovicu albuma, pošto drugu tek treba snimiti“, kažu Krešo i kisele kiše.

Materijal je snimljen u riječkom Studiju Palach, pod budnim okom/uhom Mirana Milića, dok se za mix/master pobrinuo Dražen Gavrilović  (Pod.room Studio – Zagreb).

Od izlaska posljednjeg studijskog albuma prošlo je gotovo četiri godine. U međuvremenu je bend pojačan novim bubnjarom (Igor Blašković) i drugom gitarom (Nikola Janeš), koji su pridonijeli bogatstvu i kvaliteti brass/punk/rock izričaja koji njeguju više od desetljeća. Većinu pjesama napisao je Krešimir Burić, dok se za aranžman pobrine cijeli bend.

Krešo i Kisele Kiše postoje od 2007. godine i do sada su snimili četiri albuma. Krajem 2018. godine pripala im je i laskava titula „Demo bend desetljeća“, koju dodjeljuje Udruga Ri Rock, organizator jednog od najdugovječnijih glazbenih festivala u Europi.

Bend je dosad odsvirao troznamenkasti broj koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu, broji sedam članova, a datume budućih koncerata, kao i sve ostale informacije možete pronaći na službenoj facebook stranici www.facebook.com/kresoikiselekise

Poslušajte kako zvuči žešća i energičnija verzija Haustorovog hita!