U tijeku je završna faza rekonstrukcije Krešimirove ulice, čije se otvaranje u punom profilu, ovisno o vremenskim prilikama, očekuje u ponedjeljak, 31. kolovoza, javlja Gradski prometni centar. Radovi obuhvaćaju izvođenje završnog sloja asfalta u punoj širini prometnice te označavanje horizontalne prometne signalizacije, vraćanje vertikalne signalizacije te stavljanje semafora u rad.

Zbog toga će od ponoći s četvrtka na petak, 28. kolovoza, do ponoći u nedjelju, 30. kolovoza, za sav promet biti zatvorene Krešimirova i Manzonijeva ulica.

U tom vremenu, djelomično otvorene za promet bit će Ulica Nikole Tesle i Cambierieva ulica, a promet će biti moguć samo od spoja sa Ulicom V. C. Emina do spoja sa Parkom prof. dr. Vinka Frančiškovića. Ostale dionice obje ulice, od Parka do spoja na Krešimirovu ulicu bit će zatvorene za sav promet (kao i u prethodnoj fazi radova).

Završna faza radova u Krešimirovoj ulici

Obilazni smjerovi

Iz smjera zapada prema središtu grada vozila će na raskrižju Zvonimirove i Ulice Rikarda Benčića (kod Novog lista) biti usmjeravana na obilazak preko ulica Rikarda Benčića – Franje Čandeka – Vukovarska – V. C. Emina i dalje sjevernim prometnim koridorom do centra. Promet će se usmjeravati i smjerom Ulica Franje Čandeka – Antuna Barca na Čvor Rujevica. Vozila koja iz smjera zapada ne koriste obilazni smjer već nastavljaju Zvonimirovom ulicom, moći će nastaviti prometovanje samo do skretanja u Ulicu Milutina Barača.

Iz smjera istoka prema središtu grada vozila s Titovog trga mogu produžiti u smjeru zapada, ali samo do Žabice, gdje će biti preusmjerena dalje prema ulici Riva. Na raskrižju Strossmayerova – Titov trg bit će istaknuta obavijest vozačima o zatvaranju prometa u Krešimirovoj ulici.

Obilazni pravac iz smjera istoka oko središta grada bit će pravcem Strossmayerova ulica – Titov trg – Ivana Grohovca – Žrtava fašizma – Pomerio – Fiorello la Guardia i dalje sjevernim prometnim koridorom do Vukovarske ulice ili ulice Franje Čandeka kojima vozila mogu nastaviti prometovanje dalje prema zapadnom dijelu Grada.

Očekuju se gužve i zastoji u prometu. Stoga se svim vozačima preporuča da za vrijeme izvođenja završnih radova u Krešimirovoj ulici, za tranzitni promet maksimalno koriste Riječku obilaznicu te da naredni vikend izbjegavaju odlazak osobnim vozilima u središte grada.

S obzirom na to da će prilaz vozilima prema Zavodu za javno zdravstvo iz Krešimirove ulice također biti zatvoren, preporuča se strankama da dolazak na testiranja na COVID 19 umjesto vozilom obavljaju pješice. Mole se korisnici ove ustanove da za parkiranje vozila koriste parkiralište KBC-a  i parkiralište Podpinjol.

Prometovanje autobusa

Autobusne linije Autotroleja će za vrijeme privremene regulacije prometovati po sjevernom prometnom koridoru. Obavijest o voznim redovima gradskih autobusa i sve druge informacije mogu se pronaći na web stranici KD Autotrolej.

Vozači se upozoravaju da poštuju privremenu prometnu signalizaciju a da u zoni preregulacije prometa smanje brzinu i povećaju oprez.

Kalendar događanja

Predstava
 • 24.09. – 25.09.
 • (20:00)

Premijera predstave „Everything falls in place“

Nova predstava Umjetničke organizacije Kabinet usmjerava se na dublje razumijevanje kompozicijskih procesa kreacije izvedbe...

Detaljnije

Izložba
 • 24.09. – 15.10.
 • (18:00)

“Južna sazviježđa: poetike nesvrstanih” u Galeriji Filodrammatica

Izložba skupine autora u sklopu šesnaestog izdanja interdisciplinarnog festivala "Moje, tvoje, naše" ove godine posvećenog temi Pokreta nesvrstanih....

Detaljnije

Predstava
 • 24.09. – 25.09.
 • (17:30)

Predstava za djecu “Srce veće od mene samog”

Topla i dirljiva priča redateljice Tamare Kučinović smještena u svijet životinja, koja se bavi strahom od emocija, posebno danas u vremenu obilježenom pandemijom...

Detaljnije

Prezentacija
 • 25.09.
 • (17:00)

Online predstavljanje slikovnice „Moje mjesto pod suncem“

"Inspirativna ideja, malo razgovora i trud da se uskladi crtež i riječi - i eto slikovnice Moje mjesto pod suncem“, riječi su autora Mirka Ilića, Slavenke Drakulić i Rujane Jeger o slikovnici koja će se predstaviti online putem ...

Detaljnije

Konferencija
 • 27.09. – 29.09.
 • (00:00)

Međunarodna konferencija i filmski program o Pokretu nesvrstanih

Na konferenciji koja će se prenositi i online sudjelovat će predavači Vijay Prashad, Sara Salem, Budimir Lončar i Tvrtko Jakovina...

Detaljnije

Izložba
 • 29.09.
 • (14:00)

Fiumare: Dan otvorenih vrata izložbe torpeda s radionicom za djecu

Muzej grada Rijeke, u sklopu festivala Fiumare, poziva na besplatni obilazak izložbe riječkih torpeda u željezničkom skladištu na Žabici...

Detaljnije