PGZ

Istaknuo je da ti ugovori uklanjaju sumnje da će se ove godine smanjiti iznosi namijenjeni sufinanciranju ustanova u sportu, pri čemu je rekao kako oni premašuju prošlogodišnje iznose.

Za Zajednicu sportova Primorsko-goranske županije (PGŽ) izdvaja se 2,7 milijuna kuna, za Savez školskih sportskih društava te županije 330.000, a za Savez sportova osoba s invaliditetom 210.000 kuna.

Komadina je rekao da županija nastavlja sufinancirati amaterski i omladinski sport na svojem području novcem iz vlastitog proračuna.

“To se dodatno dokazuje skorim dovršetkom izgradnje sportskih dvorana u Matuljima, Baški i Ravnoj Gori, što je također sufinancirala županija”, istaknuo je župan.

Predsjednik Zajednice sportova Primorsko-goranske županije Slobodan Gračaković rekao je da će se dodijeljeni novac upotrijebiti za strukovne županijske saveze i škole sportova, za djecu i mladež, programe sudjelovanja na državnim i međunarodnim natjecanjima te za potporu izdavačkoj djelatnosti u sportu, izdavanje sportskog godišnjaka Zajednice sportova, izbor najuspješnijih sportaša i sportskih djelatnika i organizaciju državnih i međunarodnih sportskih događaja.

Kalendar događanja

Skip to content