Izložba kroz mozaik 30 projekata za 30 godina zajedničkog rasta dokumentira neke od najznačajnijih ulaganja Županije koji su doprinijeli razvoju, među ostalim, prometa, zdravstva, kulture, socijalne skrbi, obrazovanja, sporta, zaštite okoliša te općenito boljitku primorsko-goranskog zavičaja, ali i ostavili neizbrisiv trag u prostoru i svakodnevnom životu stanovnika ovog kraja.

Zastupljeni su projekti iz nedavno objavljene fotomonografije Primorsko-goranske županije, izdane također povodom proslave velikog jubileja, a uz ostale, predstavljeni su projekti poput Platka, Lječilišta Veli Lošinj, Luke Unije, novih školskih sportskih dvorana u Kastvu i Rijeci, Centra za obuku interventnih službi u Šapjanama, KTR Putovima Frankopana i mnogi drugi.

Fotografije ovih značajnih ostvarenja potpisuje Petar Fabijan koji je Primorsko-goranskoj županiji zahvalio na pozivu na suradnju, a pojedine su i iz arhive Županije i njezinih ustanova te magazina Zeleno i plavo.

Prema riječima župana Komadine želja je bila kroz fotografije predstaviti neke od najvažnijih projekata Županije u posljednjih 30 godina i to upravo na Korzu kako bi bile dostupne svim građanima. „Prilika je to da se građani bolje upoznaju s projektima i objektima koje i sami svakodnevno koriste“, rekao je Komadina.

Otvorenju izložbe prisustvovali su i pročelnik Ureda županije Goran Petrc, pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima PGŽ Ljudevit Krpan te voditeljica Odsjeka za kulturu Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Grada Rijeke Plamena Šarlija.

Izložbu je moguće razgledati do 4. rujna.