KD Čistoća prepoznalo promicanje održivog načina življenja Učeničkog doma Podmurvice Rijeka

Od 2009. godine Učenički dom “Podmurvice” Rijeka dobio je status Eko škole, odnosno Eko-doma, pridruživši se međunarodnoj eko obitelji čija je zadaća odgojiti mlade generacije osjetljive na pitanje okoliša te ih osposobiti za donošenje odluka o razvitku društva u budućnosti. Multisenzorički terapijski vrt Učeničkog doma „Podmurvice“ Rijeka prvi je vrt takve vrste u Republici Hrvatskoj, a educiranje i promicanje ekologije u odgojno-obrazovnom radu, značajno je i za širu lokalnu zajednicu, s obzirom da terpijski vrt kontinuirano otvara svoja vrata građanima koji su spremni ekološki promišljati i djelovati.

Uspješna suradnja s lokalnom zajednicom predstavlja jedan od važnih indikatora kvalitete rada u odgojno-obrazovnoj ustanovi. KD Čistoća Rijeka prepoznalo je nastojanja djelatnika Učeničkog doma „Podmurvice“ Rijeka u promicanju  održivog načina življenja te njihovu brigu za okoliš kao trajnu vrijednost i način življenja, doniravši kante za selektivno odvajanje otpada te službene majice za eko-odbor profesoa i učenika.

Osim ove vrijedne donacije, KD Čistoća Rijeka dugogodišnji je partner Učeničkog doma, a zajedničku će suradnju nastaviti u rujnu, kada je predviđena druga faza izgradnje terapijskoga vrta.