U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku jučer se održao humanitarni koncert koji je Regionalna televizija Kanal Ri organizirala u povodu svog 22. rođendana. Svojim nastupom prilog humanitarnoj akciji dali su Damir Kedžo, Mia Negovetić, Mario Lipovšek Battifiaca, Karin Kuljanić, Mauro Staraj, Joso Butorac i Natko Štiglić.

Sav prihod od ulaznica namijenjen je kupnji invalidskih pomagala za devetogodišnjeg Tina, učenika 2. razreda OŠ Gornja Vežica kojem je dijagnosticirana cerebralna paraliza (Spastična tetrapareza). Kao posljedica toga Tin još ne hoda i teško se koristi rukama te je neverbalan, no unatoč tome Tin je danas drugašić, koji uz pomoć svojih roditelja vozi biciklu i skija.

U pet godina prikupljeno 500.000 kuna zahvaljujući građanima

Kanalu RI podršku u organizaciji koncerta daje humanitarna udruga Riječko srce. U posljednjih pet godina u humanitarnim akcijama „Sve za našu djecu“ u organizaciji Kanala Ri i udruge Riječko srce prikupljeno je više od 500 tisuća kuna.

Zahvaljujući prilozima građana, uređena je igraonica i čekaonica Odjela za onkologiju i hematologiju Dječje bolnice na Kantridi, a uređene su i dvije senzorne sobe – za djecu sa sindromom Down u prostorijama Udruge Rijeka 21 te za slijepu i slabovidnu djecu u OŠ Pećine. Sredstva prikupljena prošlogodišnjom akcijom prenamijenjena su za kupnju defibrilatora, koji je u pandemiji koronavirusa olakšao rad zdravstvenih radnika u Klinici za infektivne bolesti KBC-a Rijeka.