Organizator koncerta je Ured za pastoral mladih Riječke nadbiskupije, a prema riječima vlč. Josipa Pendea prva dva izdanja ovog humanitarnog koncerta bila su dobro prihvaćena kod publike. „Prvu Rijeku milosti organizirali smo u sportskoj dvorani “Dinko Lukarić”, sljedeće godine preselili smo u veći prostor Dvorane Zamet, a ove godine imat ćemo još veći prostor u našem perivoju. Prve godine sredstva su bila donirana Kući utočišta koju kroz Udrugu Depaul vode sestre milosrdnice i koja također brine za beskućnike, iduće godine pomogli smo Domu za osobe s demencijom Riječke nadbiskupije, a ove godine odlučili smo se za Prihvatilište Ruže sv. Franje“, rekao je vlč. Pende.

Najava humanitarnog koncerta duhovne glazbe Rijeka milosti 3

s. Mirjam Jerković, vlč. Josip Pende i Nela Pujić

Na koncertu će nastupiti poznata imena hrvatske duhovne glazbe, Amorose, Petar Buljan, Sestre Palić i Vanessa Mioč, a da donirana sredstva idu na pravu adresu gdje će biti dobro iskorištena potvrdila je i Nela Puljić ispred Prihvatilišta koje već 15 godina brine o potrebama beskućnika. „Donirana sredstva uložit ćemo u poboljšavanje uvjeta u Prihvatilištu kao i u rad s našim korisnicima. Jedna od naših glavnih zadaća je resocijalizacija naših korisnika kako bismo ih što prije i što bolje pripremili i ohrabrili za novi život u zajednici“, istaknula je Pujić.

Sestra Mirjam Jerković iz Ureda za pastoral mladih Riječke nadbiskupije najavila je kako ulaznice za koncert već od sutra kreću u prodaju i kako će ih biti moguće kupiti online na web platformi ulaznice.hr kao i u svim župnim zajednicama. Cijena ulaznica u pretprodaji koja će trajati do Uskrsa iznosit će 50 kuna, nakon čega će se ulaznica moći nabaviti po cijeni od 60 kuna.