Ovo ljeto, Hrvatski kulturni dom na Sušaku izlazi iz svoje zgrade u Strossmayerovoj i u sklopu programa Port of Dance na tri riječke lokacije donosi selekciju od pet predstava Spring Forward festivala suvremenog plesa.

Prva festivalska predstava, naziva „FLY!“ češke umjetnice Markéte Stránske, na programu je 2. srpnja u 21 sat i to na Trgu Riječke rezolucije.

Kako se navodi u opisu predstave, “FLY!” je solo koreografija Markéte Stránske koja govori o fizičkom životnom iskustvu s jednom nogom, jednom protetskom nogom i dvije štake. Predstava naglašava činjenicu da svaka različitost nudi niz mogućnosti i jedinstvene fizičke i mentalne putove. Svaka prepreka prigoda je da probudimo našu maštu.

Predstava se održava se u sklopu Festivala inkluzivne scene.

Spring Forward festival u organizaciji HKD-a na Sušaku i plesne mreže Aerowawes, kao dio projekta Europske prijestolnice kulture, krajem travnja u Rijeku i Opatiju trebao je dovesti 300-injak plesnih profesionalaca koji su kroz 3 dana trebali izvesti 22 predstave. No zbog situacije s koronavirusom, festival se u potpunosti preselio online.

Ulaznice

Ulaznice po cijeni od 50,00 kn moguće je kupiti preko sustava mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu ili sat vremena prije predstave na Trgu Riječke rezolucije.

Port of Dance:

Kada?

02.07.2020.
21:00