Ovo ljeto, Hrvatski kulturni dom na Sušaku izlazi iz svoje zgrade u Strossmayerovoj i u sklopu programa Port of Dance na tri riječke lokacije donosi selekciju od pet predstava Spring Forward festivala suvremenog plesa.

Četvrta festivalska predstava, naziva BEAT „I just wish to feel you“ Jenne Jalonen i Collective Dope, na programu je 20. srpnja u 21 sat u zgradi Exportdrva. Riječ je o fizički sirovom, ali intimnom i dirljivom plesnom duetu o ljudskim odnosima.

Foto Domolky Daniel

Foto Domolky Daniel

„Sve u životu postoji zahvaljujući energetskim valovima. Ove vibracije stvaraju ritmove koji nas pokreću i zbog kojih naša srca kucaju. Dijelimo isti tempo, isti puls, povezani smo pokretom i dodirom. Ali što se događa kada nestane „ritam“?“, navodi se u opisu predstave.

„Tu su Jenna i Jonas. Plesačica suvremenog plesa i b-boy koji vješto i disciplinirano tijelo dekodiraju u novi način kretanja i partnerstva. Aktivni i pasivni. Manipulator i manipulirani. ‘Živo tijelo’ i ‘mrtvo tijelo’.“ Dizajner zvuka Adrian Newgent pridružuje im se na pozornici uživo skladajući zvuk u dijalogu s plesačima.

Ulaznice po cijeni od 50,00 kn moguće je kupiti preko sustava mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu ili sat vremena prije predstave na Trgu Riječke rezolucije.

Port of Dance donosi predstave:

Spring Forward festival u organizaciji HKD-a na Sušaku i plesne mreže Aerowawes, kao dio projekta Europske prijestolnice kulture, krajem travnja u Rijeku i Opatiju trebao je dovesti 300-injak plesnih profesionalaca koji su kroz 3 dana trebali izvesti 22 predstave. No zbog situacije s koronavirusom, festival se u potpunosti preselio online.

Kada?

20.07.2020.
21:00