Ovo ljeto, Hrvatski kulturni dom na Sušaku izlazi iz svoje zgrade u Strossmayerovoj i u sklopu programa Port of Dance na tri riječke lokacije donosi selekciju od pet predstava Spring Forward festivala suvremenog plesa.

Druga festivalska predstava, „PLI“ Viktora Černickýja dolazi 3. srpnja u 20 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja.

Kako se navodi u opisu predstave, „PLI“ kombinira 22 konferencijske stolice, opsesivni ritam i jednog posvećenog čovjeka. Na maloj platformi Viktor Černický odlučno ulazi u pokušaj neodređene konstrukcije, rekonstrukcije i dekonstrukcije svemira. Rezultat je inteligentna i razigrana solo izvedba – fizička metafora za beskrajnu ljudsku dinamiku, strpljenje i težnju, koja čak i potpuno obične predmete pretvara u nevjerojatna arhitektonska djela.

PLI slijedi baroknu filozofiju Gottfrieda Willhelma Leibniza i nepredvidljiv je i šaljiv performans koji baroknu robusnost zamjenjuje prostornom skromnošću i materijalnim minimalizmom.

Ulaznice po cijeni od 50,00 kn mogu se kupiti preko sustava mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu ili sat vremena prije predstave na Trgu Riječke rezolucije.

Port of Dance donosi predstave:

 

Viktor Černický / Foto by Vojtěch Brtnický

Viktor Černický / Foto by Vojtěch Brtnický

Spring Forward festival u organizaciji HKD-a na Sušaku i plesne mreže Aerowawes, kao dio projekta Europske prijestolnice kulture, krajem travnja u Rijeku i Opatiju trebao je dovesti 300-injak plesnih profesionalaca koji su kroz 3 dana trebali izvesti 22 predstave. No zbog situacije s koronavirusom, festival se u potpunosti preselio online.

Kada?

03.07.2020.
20:00

Kalendar događanja