Boris Leiner jedan je od najpoznatijih hrvatskih bubnjara, posebno upamćen kao bubnjar grupe Azra i dugogodišnji najbliži suradnik Branimira Štulića. Ovom prilikom razgovarat će se o njegovoj zapaženoj knjizi autobiografskih zapisa “Sve bio je ritam“.

Broj sudionika na samoj lokaciji je ograničen na 20, a obvezne su prijave na mail prijave.programi@gkri.hr. Susret će se moći pratiti i online uživo kroz prijenos na Facebook stranici Gradske knjižnice Rijeka.

Ovaj glazbenik koji se zadnjih godina sve više bavi i kiparstvom rođen je u Čakovcu 1957. Umjetničku karijeru proveo je mahom kao kao rock bubnjar, a u povijest domaće pop kulture ušao je kao bubnjar grupe Azra te angažmanom u nizu važnih hrvatskih glazbenih projekata poput Naturalne mistike, Vještica, Šo!Mazgoona, Aerodroma, Haustora i drugih. Za suradnika Štulića je u jednom intervjuu rekao da je “pjevao kako je govorio, a govorio kako je mislio, iskreno do boli”.

Program Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka kroz inovativni sadržajni, prostorni i tehnološki okvir konceptualizira domaću književnost i publicistiku održavanjem specifičnih tematskih razgovornih susreta s književnim i stručnim autorima na nekonvencionalnim urbanim lokacijama na riječkom području omogućujući neposrednije prožimanje zajednice, autora, knjiga i čitanja, a uključujući u razgovor arhitekte, urbaniste, urbane aktiviste. Programom se čitanje promovira na terenu neposredne prakse u zajednici i s ključnom porukom da najveći dometi hrvatske knjiške produkcije trebaju živjeti s ljudima, izvan prostora tradicionalne kulture a ujedno mogu služiti i za promišljanje konkretnih problema i izazova budućnosti.

Program se odvija uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u sklopu programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu. 

Kada?

21.07.2021.
20:00