U sklopu ovogodišnjeg festivala za djecu Tobogan, što se u Rijeci održava od 24. lipnja do 7. srpnja, 26. lipnja održat će se Šuma Striborova, vesela šetnja šumom uz planinarsko stručno vodstvo i priču.

Vrijeme održavanja: 26. 6. 2021. u 11 sati, okupljanje od 10:30
Dob: predškolci i roditelji
Organizator: Gradska knjižnica Rijeka i PD Kamenjak
Mjesto održavanja: Bivio (okupljanje okretište “jedinice”)
Vrsta programa: radionica

Ni šetnjama šumom u pandemijsko vrijeme nije bila lagana, zato će nas ljetna Šuma Striborova ponovno okupiti i izvesti na zrak. Polazak je uobičajeno s okretišta “jedinice” na Biviju, a zatim se kreće pored info-ploče kroz Šumu Striborovu istočno uz Dom za starije u novi Park lovora. Na lokaciji Učionica pejsažna arhitektica Bia Gec govorit će o prostornim i  prirodoslovnim vrijednostima novoga velikog gradskog parka, a na lokaciji Pričaonica Mateo Matijević svirat će neobičan i tajnovit instrument handpan. I naravno tu će biti i pričaonica Lucije Pećarine. 

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava na mail prijave.programi@gkri.hr.  

Peto izdanje festivala

Festival Tobogan pod geslom “aktivne ferije za djecu” održava se od 2017. godine tijekom kraja lipnja i početkom srpnja te je ovo peto izdanje manifestacije. Nastao je u sklopu razvoja programskog pravca Dječja kuća kao dio aktivnosti programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Organizatori Tobogana su gradske ustanove u kulturi Art kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Gradska knjižnica Rijeka, programski partneri na razvoju Dječje kuće. 

Kada?

26.06.2021.
11:00