Od 2. do 5. rujna 2020.g. Rijeka – Europska prijestolnica kulture bit će u znaku jazza. Epidemiološka situacija spojila je dva festivalska projekta, EuropeanJazzDays (Europski dani jazza) i JazzTimeRijeka, u višednevnu glazbenu poslasticu za ljubitelje jazz glazbe, koja nas očekuje na otvorenom, ispred Exporta na Delti, svake večeri od 20 sati, uz slobodan ulaz.

Europski dani jazza, koji se održavaju u srijedu i četvrtak, 2. i 3. rujna, novi je festivalski projekt u sklopu programa Europske prijestolnice kulture, zamišljen kao višednevna prezentacija europske i lokalne jazz scene i jazz glazbe uopće. Jazz glazba predstavit će se najširoj publici kroz koncerte glazbenika iz Rijeke i okolice, koji predstavljaju svoje autorske projekte naslonjene na europsku jazz tradiciju i u kojima se promiče suradnja lokalnih i europskih glazbenika.

Na Europskim danima Jazza u srijedu nastupaju Spart Jazz Quintet, Jed Becker’s Group feat. Elvis Stanić te Alba&Leo, a u četvrtak će okupljeni uživati u svirci GIIPUJE, Zvonimir Radišić TRIJA i Love Runners Banda.

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju njegovanja jazz izričaja, festival JazzTimeRijeka i ove će godine, 29. put za redom, otvoriti svoja vrata na radost svih ljubitelja vrhunske glazbe i predstaviti u svom programu glazbenike koje povezuje ljubav prema jazzu i Rijeci.

Ove godine, zbog epidemiološke situacije, festival se održava u ranijem terminu, u petak i subotu 4. i 5. rujna te se oslanja na domaće jazz snage.

Prvog dana festivala JazzTimeRijeka, u petak, publika će uživati u nastupima Marko Ramljak Banda, Joe Kaplowitz “Organic Intelligence” trija i B’s FUNstallationa, dok su za subotu na pozornici ispred Exporta najavljeni Robert Mikuljan quintet, Levačić/Kralj/Pavić Trio, Sterptet.

Događanja su organizirana uz poštivanje svih važećih preporuka a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19, pa je stoga broj publike ograničen na 400 na otvorenom i 150 u zatvorenom prostoru (u slučaju kiše).

Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te OBVEZNO nošenje zaštitnih maski za lice, posebno u slučaju da nastupi budu u zatvorenom prostoru.

Pokrovitelji festivala su: Grad Rijeka, Ministarstvo kulture i medija RH, Primorsko–goranska županija, TZ Grada Rijeke, Radio Rijeka, Novi list, PolakMediaMusic, Art of music, Promocija, Jazz.hr, HRT i Tomastik-infeld Vienna.

Kada?

02.09.2020. – 05.09.2020.
20:00

Kalendar događanja