U redovni program Art-kina 14. lipnja stiže i domaća drama Tereza37, scenaristički prvijenac Lane Barić, u režiji Danila Šerbedžije, koji je trijumfirao na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu (šest Zlatnih arena).

Film prati 37-godišnju Terezu koja živi u Splitu. Nakon nekoliko spontanih pobačaja saznaje kako postoji vjerojatnost da genetski nije kompatibilna sa svojim suprugom. Već duže osjeća pritisak okoline te započne preispitivati svoj rutinirani brak, što potakne niz događaja koji će joj promijeniti život, u duhu novostečene slobode i istine koja je samo njena.

Uloge tumače Lana Barić, Ivana Roščić, Leon Lučev, Dragan Mićanović, Marija Škaričić, Goran Marković i Goran Bogdan. Film je producirala Irena Marković (Focus Media), a nastao je uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatske radiotelevizije (HRT), Grada Zagreba i Grada Splita.

Reprizna prikazivanja u Art-kinu:

  • uto, 15. 6. 21:30
  • sri, 16. 6. 19:30
  • čet, 24. 6. 21:30
  • pet, 25. 6. 19:30
  • sub, 26. 6. 19:30
  • ned, 27. 6. 19:30

Ulaznice

Ljetno Art-kino, koje s projekcijama u 21:30 sati kreće 10. lipnja, nalazi se u dvorištu Kapucinskog samostana u koje se ulazi kroz hodnik Art-kina. U slučaju lošeg vremena, projekcije se u istom terminu premještaju u dvoranu Art-kina.

Ulaznice za filmske projekcije u Art-kinu mogu se rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Ulaznice za filmske projekcije u Dječjoj kući mogu se kupiti putem internetske stranice ulaznice.hr, na blagajni u prizemlju Dječje kuće koja se otvara sat vremena prije početka prve projekcije i na blagajni Art-kina.

Više informacija potražite na https://www.art-kino.org/hr/

(Foto: Art-kino press materijal)

Kada?

14.06.2021. – 27.06.2021.
21:30