Kao promotivna platforma za mlađe i manje poznate bendove – Dan otvorene probe, još jednom će ukazati na rad glazbenika i umjetnost stvaranja glazbe. Ovaj put naglasak će biti na amaterskim sastavima, koje je, kao i cijelu glazbenu scenu, pandemija koronavirusa posebno pogodila, a epidemiološke mjere onemogućile im ne samo svirke nego i probe.

U tom duhu ovogodišnji Dan otvorene probe sadržavat će nastupe bendova, i to u pravom malom festivalskom okruženju na prostoru Delte 5 pokraj prostorija Music Box. Music Box je studio za probe bendova koji već dugi niz godina nudi glazbenicima mjesto za druženje, tečajeve, probe i suradnju, koji je također bio primoran zatvoriti svoja vrata u protekloj godini.

U subotu, 10. srpnja 2021. s početkom u 19 h nastupit će čak sedam bendova rock, punk, stoner, crust, grind i ostalih glazbenih orijentacija: Finta de Mona, Hand of Apollo, Violetta Peppermint, Last Baraž, Lei, Grampa i Pomelo Chess Society.

Kao i svake godine organizatori žele ovim događajem ukazati na bitne teme koje nas okružuju.

Ove godine, uz RiUse, koji brinu o ekologiji i potiču na reciklažu, podržat će se priča SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava. Tako ćemo govoriti o seksualnom nasilju među mladima i kako ga zaustaviti. No to nije sve, skupljati će se i novci za napuštene životinje pa se posjetitelji pozivaju da doniraju novčana sredstva za Azilu za pse – Društvo za zaštitu životinja Rijeka.

Posjetitelji su pozvani da ponovno uživaju u kreativnosti i glazbi, podrže bitne teme našeg grada, ali i da pohvale greške i stanke naših glazbenika, jer ipak su to čari prave probe jednog benda.

Ulaz je besplatan.

Broj gostiju je ograničen, a posjetitelji su dužni pridržavati aktualnim epidemioloških mjera.  Obvezna je fizičke distanca, nošenje maski i dezinficiranje ruku pri ulasku.

Kada?

10.07.2021.
19:00

Kalendar događanja

Razgovor
 • 22.09.
 • (19:00)

Bik Van der Pol / umjetnička rezidencija i artist talk

Razgovor s umjetničkim dvojcem Bik Van der Pol o njihovoj umjetničkoj praksi i dojmovima o Rijeci ...

Detaljnije

Izložba
 • 22.09. – 07.10.
 • (19:00)

Izložba “Glowing Globe: Artificial Art Alienated” u Kortilu

Izložba će predstaviti različite pozicije u medijskoj umjetnosti, propitivanje, eksperimentiranje i promišljanje fenomena umjetne inteligencije u velikom broju umjetničkih radova....

Detaljnije

Razgovor
 • 23.09.
 • (20:00)

Adaptacija. Čitanje filma #3: Ivan Salaj i “Osmi povjerenik”

U Art-kinu gostuje redatelj Ivan Salaj povodom prikazivanja njegove hit komične drame Osmi povjerenik, nastale prema istoimenom predlošku Renata Baretića...

Detaljnije

Književni susret
 • 23.09.
 • (19:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Jasen Boko u Omišlju (s naftnim terminalom u pozadini)

Gradska knjižnica Rijeka najavljuje druženje s Jasenom Bokom, poznatim hrvatskim putopiscem i dramaturgom...

Detaljnije

Predstava
 • 23.09.
 • (20:00)

Komedija “Jel’ tako, Zorane?” dolazi nasmijati Riječane

Kazalište Moruzgva ponovno gostuje u Rijeci, ovoga puta sa svojom najnovijom predstavom nastalom u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika...

Detaljnije

Izložba
 • 25.09. – 15.10.
 • (00:00)

“Južna sazviježđa: poetike nesvrstanih” u Galeriji Filodrammatica

Izložba skupine autora u sklopu šesnaestog izdanja interdisciplinarnog festivala "Moje, tvoje, naše" ove godine posvećenog temi Pokreta nesvrstanih....

Detaljnije